Danmarks billigste teleselskab - men du skal betale for at modtage sms

39 kroner om måneden er prisen for billigste abonnement hos det nye mobilselskab Tjeep.dk - men du bør læse betingelserne grundigt inden du skifter

Sådan åbnede Tjeep.dk onsdag op for en ny flanke i krigen om de danske mobilkunder.
Sådan åbnede Tjeep.dk onsdag op for en ny flanke i krigen om de danske mobilkunder.

Toppen af techtiktak

SENESTE: Nu ændrer Tjeep.dk priserne - modtagelse af sms bliver gratis. Læs mere her

Fra morgenstunden onsdag har et nyt teleselskab, Tjeep.dk, blæst til en ny priskrig i mobilbranchen.

Det sker, efter de største teleselskaber i flere år har opkøbt lignende 'frække' konkurrenter og så småt var begyndt at hæve priserne for de fleste danske mobilkunder.

Se også: Pristjek af ny iPhone 7: Det koster Apples topmodel hos teleselskaberne

Tjeep.dk mener dog, at der er tid til en omgang mere, hvor der skal kæmpes om markedsandele med priser på ned til 39 kroner om måneden for en times taletid, fri sms/mms og 1 GB data på 4G.

Men - inden du i discount-glæde slipper taget i dit nuværende teleselskab - bør du læse betingelserne hos Tjeep.dk grundigt. Det har Ekstra Bladet gjort og fundet flere vigtige forbehold, du kan tage med i dine overvejelser.

Følg også med på selskabets Facebook-side, hvor kunderne løbende stiller spørgsmål om betingelserne og hurtigt får svar fra firmaets kundeservice.

MEREMOBIL.dk: Tjeep er billigt – men så du også det her?

Betal for at modtage sms

Rejser du uden for EU, skal du slippe en krone, hver gang du modtager en sms. Så hvis rejsemålet er lande som Tyrkiet, Thailand og USA, betaler du altså, hver gang familie eller venner sender dig en sms. Det er gratis hos andre teleselskaber.

Ifølge Tjeep.dk er forklaringen, at selskabet lige nu satser på dansk telefoni:

- Prisen afhænger af vores roaming aftaler med de udenlandske leverandører, forklarer selskabets PR-ansvarlige Mette Schønnemann til Ekstra Bladet.

- Her vil vi inden for kortere tid snart kunne tilbyde noget endnu bedre. Vi har blot valgt at 'hardcore fokusere' på det danske marked.

Udover betaling for at modtage sms så foregår al udlandstelefoni også i 'løs vægt' - du kan altså ikke købe pakker, der gør det billigere for dig at tale og bruge data under udlandsrejsen.

SENESTE: Nu ændrer Tjeep.dk priserne - modtagelse af sms bliver gratis. Læs mere her

Se også: Slukker du mobilen i udlandet: Det koster det dig at tænde den igen

Du er bundet i et halvt år

En af fordelene ved teleselskaber som Oister, Call Me og Plenti er, at du ikke er bundet mere end 30 dage for et basisabonnement.

Hos Tjeep.dk låser du dig derimod i seks måneder, før du kan slippe ud af abonnementet.

Mobil - 14. maj. 2016 - kl. 11:01 Dyr feriefælde: Disse sms'er kan koste dig kassen

Du kan ikke købe ekstra data

De billigste abonnementer hos Tjeep.dk indeholder ret små mængder af data på 1,3 og 5 GB om måneden. Og modsat andre lavprisselskaber kan du ikke tilkøbe ekstra data i en måned, fx 1 GB for 20 kroner, når du overskrider dit forbrug og hastigheden sættes ned til 64 Kbit/s.

Heller ikke hvis du akut har brug for mere data i en måned, fordi du er meget væk fra hjemmet eller på et kursus.

Eneste mulighed er ifølge Tjeep.dk at købe et opgraderet abonnement - alternativt at vente indtil næste måned, hvor hastigheden på dit abonnement igen sættes op fra snegletempo til normal 4G-hastighed.

PR-ansvarlige Mette Schønnemann oplyser til Ekstra Bladet, at hvis du skifter abonnement for at få mere data eller taletid, så bindes du IKKE med seks nye måneder.

Det koster ekstra taletid og sms/mms

Tale: 49 øre pr minut

SMS: 15 øre pr sms

MMS: 1 kr pr mms

Kilde: Tjeep.dk

Der er fast loft på fri sms/mms og fri tale

Alle teleselskaber har regler for, at selv hvis man har fri sms/mms og fri tale, kan du ikke bare bruge løs. Forklaringen er, at man ikke vil have, at et firma bruger et billigt abonnement til at lave tusindvis af opkald og sende endnu flere beskeder.

Men hos Tjeep.dk er loftet ikke formuleret som en løs regel - her er der i stedet sat præcise tal på max. forbruget:

- Hvis du bruger mere end 2000 sms på en måned, skal ifølge betingelserne slippe 15 øre pr. ekstra sms. Over 2000 MMS om måneden - og så er prisen 1 krone pr. ekstra MMS.

- På tale er der maksimalt 100 timers taletid - herefter koster hvert minut 49 øre.

Tjeep.dk lover, at de kun håndhæver ovenstående regler 'hvis der er mistanke om misbrug'. Men det kan blive op til dig at bevise, at dine flere tusinde sms ikke er et misbrug, men bare fordi du har mange venner.

Tænk: Sådan finder du det rigtigt abonnement

Undersøg dit eget forbrug: Dit forbrug af tale, sms, mms og data er det, der skal afgøre, hvilket abonnement du bør vælge. Skriv ned, hvad du bruger din telefon til, og kig teleselskabets oversigt over dit forbrug de seneste 6 måneder for at få en idé om, hvor meget du har brug for. Hvor mange minutters taletid og hvor mange gigabyte data bruger du for eksempel om måneden?

Kig på prisportaler med omtanke: Prissammenligningssider på nettet hævder at kunne vise dig det billigste abonnement. Men de er ikke altid opdaterede, og de kan give et misvisende billede af, hvor du kan få det billigste teleabonnement. Tjek mindst 2-3 stykker, så du får et dybere grundlag for at vælge eller sammenlign selv abonnementer og priser på selskabernes hjemmesider.

Tjek mobilpakken jævnligt: Dit mobilbehov og teleselskabernes abonnementer kan ændre sig. Taler du mindre i telefon, end du regner med? Køber du i virkeligheden for meget data måned efter måned? Hvis dit abonnement omfatter en musiktjeneste, får du så lyttet til musikken? Måske betaler du for mere, end du bruger.

Hold øje med markedet: Hold dig opdateret på de forskellige teleselskabers priser, da udviklingen på teleområdet går stærkt. Det abonnement, du har i dag, er ikke nødvendigvis det billigste i morgen. Vil du skifte, skal du dog være opmærksom på, at nogle abonnementer har bindingsperioder. Der er forskel på, hvor længe du er bundet. Bindingsperioderne kan for eksempel være på 30 dage eller 6 måneder.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Samlino.dk: Tjeep er billigst lige nu

Trods forbeholdene i betingelserne er Tjeep.dk - målt på basisprisen - billigst i Danmark lige nu.

Det viser en sammenligning, Samlino.dk onsdag lavede:

- Vi så i oktober sidste år, at TDC hævede priserne for deres mindste abonnementer, siger direktør i Samlino.dk, direktør Kristian Pitzner-Jørgensen

- Telia, Telenor og 3 fulgte siden efter og hævede også deres priser. Det er derfor interessant at se et nyt selskab, der går i en helt anden retning og tilbyder hele fire abonnementer til under 100 kroner.

- Men de har en binding på seks måneder. Så får du snart behov for udlandstelefoni, streaming eller andre ekstra tjenester, bør du have det forbehold i tankerne, hvis du tegner abonnement, advarer han.


Note: Priserne herover er indsamlet af Samlino.dk.

Fang techredaktionen

Tech Tik Tak Facebook Opråb

techtiktak Twitter

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen