Denne dårlige vane stjæler batteritiden på din mobil

Batteritiden bliver ikke bedre på iPhone og Android, hvis du lukker apps hele tiden - den bliver dårligere

Åbner du en af disse oversigter flere gange om dagen på din mobiltelefon - og lukker programmer ned? Det er en rigtig dårlig vane, hvis du vil spare på batteriet.
Åbner du en af disse oversigter flere gange om dagen på din mobiltelefon - og lukker programmer ned? Det er en rigtig dårlig vane, hvis du vil spare på batteriet.

Hvis du tror, det hjælper på batteriet, at du hele tiden lukker apps på din iPhone eller Android telefon, så tager du fejl.

Faktisk kan den konstante lukning af apps - hvad enten du gør det manuelt, eller har en app installeret, der udfører opgaven - føre til større batteriforbrug, skriver MereMobil.dk.

Se også: Google: Nu krypterer vi 75 procent af trafikken

Der går nemlig mere energi til, at en app skal genindlæses i RAM-hukommelsen i forbindelse med genåbningen.

Her er det bedre for din batteritid at lade programmerne være i fred, så de blot skal hentes fra den del af hukommelsen, hvor de allerede ligger standby.

LÆS OGSÅ: Atter dyrere at bruge mobilen

Apple: Nej - lukning sparer ikke batteri
Historien er som sådan ikke ny.

Allerede tilbage i 2014 beskrev techsitet, hvorfor det ikke hjælper på batteritiden, når iPhone-brugerne hele tiden dobbeltklikker på hjemknappen og swiper alle åbne apps væk.

Se også: Ændrer rækkefølgen: Nu får du ny tidslinje på Instagram

Og en mobilbruger har nu mailet til Apples topchef Tim Cook, i jagten på et officielt svar om lukning af programmer sparer på batteriet - og svaret blev et rungende nej.


Redaktøren på MereMobil.dk forklarer her, hvordan batteritiden bliver dårligere, når du har dårlige vaner i dit mobilbrug. (Video: YouTube)

Oversigt viser frosne apps
Når du ser multitasking oversigten på din iPhone eller iPad, er der tale om 'frosne' applikationer, der ikke er aktive.

Det er derfor alene et historisk overblik, hvorfra du kan genaktivere applikationen, der hvor du slap.

Derfor påvirker det ikke batteritiden at lade programmerne være aktive i oversigten - men det gør det at lukke et program helt ned.

LÆS OGSÅ: Alt er (ikke) inkluderet hos Plenti

Begræns programmer i baggrunden
De apps, som rent faktisk påvirker batteriforbruget, er dem, som kører i baggrunden og bruger GPS navigation, musik og lignende.

Hvis en app har fået lov til at arbejde i baggrunden - for eksempel  Facebook - vil programmet altid gøre det. Også selv om du fjerner det fra multitasking-oversigten.

I stedet skal du begrænse programmernes arbejde i baggrunden ved at gå ind under Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden.

Et fald på fortorvet og din dyre investering i en Galaxy S7 kan være fortid. (Foto: SquareTrades) Mobil - 15. mar. 2016 - kl. 22:20 Pas på: Det må du ALDRIG gøre med din Galaxy S7

Gælder også Android
I et tweet om emnet svarer Hiroshi Lockheimer, SVP Android hos Google, at det også gælder for Android

- Systemet er optimeret til at håndtere, hvad der skal køre. Blander du dig i det,risikerer du mere rod.

Se også: Ny tjeneste: Her er al streaming i Danmark

- Det kan faktisk gøre batteritiden værre, lyder det fra Hiroshi Lockheimer hos Google.

Vær i øvrigt opmærksom på, at hvis en applikation er gået i baglås og crashed, kan det godt være en fordel, at du lukker det manuelt, såfremt styresystemet ikke allerede har taget sig af problemet.

Se også: Krig om bredbånd: Frit valg skal flytte kunder fra YouSee og Stofa

18 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere