Filter skal spænde ben for fupopkald

TDC vil forhindre store telefonregninger, hvis man ringer tilbage til et ubesvaret opkald fra udlandet

Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

Et nyt filter skal spare TDC's kunder for størstedelen af en særlig type fupopkald, hvor et telefonnummer fra et eksotisk land ringer op og lægger på for at lokke modtageren til at ringe tilbage med en stor regning til følge.

TDC ønsker ikke at oplyse, hvordan filteret virker. Men det er automatisk og har ifølge TDC vist sig i stand til at stoppe 90 procent af de fupopkald, der kaldes wangiri-opkald. Filteret er testet siden november.

Et wangiri-opkald består af en kort opringning, inden der lægges på. Ringer man tilbage, bliver man ofte forbundet med en telefonsvarer i udlandet, som trækker en høj minutpris.

Hidtil har TDC forsøgt at bekæmpe denne slags opkald ved, at kunderne selv skulle ringe ind til TDC, når de oplevede det. Herefter har TDC manuelt stoppet opkald til og fra hvert enkelt telefonnummer.

Det nye filter bliver gjort tilgængeligt for alle TDC Groups kunder. Det inkluderer dermed mere end tre millioner kunder hos TDC, Telmore og Fullrate.

På trods af TDC's tro på sit eget filter opfordrer TDC stadig sine kunder til aldrig at ringe tilbage til numre, man ikke kender, med mindre vedkommende har lagt en besked og præsenteret sig.

4 kommentarer
Vis kommentarer