Han vil tvinge Apple i knæ: Men her bliver FBI-chef selv grillet

Politikerne i den amerikanske kongres har svært ved at acceptere, at FBI ikke selv løser problemet med terrorists låste iPhone

FBI-chefen havde flere gange svært ved at svare på de kritiske spørgsmål, som politikerne stillede ham. (Video: YouTube)

Hvis direktøren for FBI, James Comey, havde forventet sig et hyggeligt møde i den amerikanske kongres, så tog han ganske fejl.

For da høringen om FBI og Apples kamp om en afdød terrorists låste iPhone tirsdag blev gennemført, måtte James Comey finde sig i at blive gennemgrillet.


FBI's James Comey er parat til at bruge en sejr over Apple til at få åbnet telefoner i andre kriminalsager. (Video: YouTube)

Se også: Politisk debat: Sådan støder Apple og FBI sammen om terrortelefon

Blandt andet ville en af politikerne vide, hvorfor FBI - der har et milliardbudget - ikke selv er i stand til at åbne telefonen.

Især fordi der faktisk findes flere muligheder, som FBI-chefen ikke kunne redegøre for, om organisationen faktisk har prøvet af.

Mobil - 2. mar. 2016 - kl. 18:17 Apple-chef om flymysterium: Vi hjalp med at lede efter MH370


Her erkender FBI-chefen under tirsdagens høring, at man lavede en stor fejl, da terroristens iCloud-konto fik nyt password - det har forhindret FBI i nemt at få adgang til informationer fra telefonen. (Video: YouTube)

Apple vandt debatten
Politikerne i høringen var derfor åbenlyst vrede på FBI, der håber, at en lokal domstol kan tvinge Apple til at hjælpe med at få låst telefonen op.

Derimod satser Apple på, at sagen kan gøres til en politisk debat, hvor USAs øverste politikere skærer igennem og stopper FBI.

Efter høringen tirsdag ser Apple ud til at have fået sig et klart forspring, da sagen godt kan ende med en ny lovgivning til fordel for deres argument.


Se hele debatten fra den amerikanske høring herover. Under denne video kan du også finde uddrag af redegørelsen fra hver af de fire parter, som tirsdag mødte op i kongressen: direktøren i FBI, advokaten for Apple, en professor i cybersikkerhed og statsadvokaten for New York. (Video: YouTube)

Tech Kampen om din iPhone: Derfor vil Apple ikke hjælpe i terrorsag

Det mener FBI

Det mener Apple

Det mener professor i Cybersikkerhed

Det mener statsadvokat fra New York

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere