Hendes søn døde i terrorangreb: OK at Apple kæmper for vores privatliv

Man kan ikke fjerne privatlivet fra et helt samfund i kampen for at beskytte det mod terrorisme, mener efterladt mor

Syed Rizwan Farook og hans kone døde, efter de selv havde dræbt 14. Indtil i dag ved FBI dog ikke, hvad der er af informationer på den iPhone, som de efterlod sig. (Foto: U.S. Customs and Border Protection/AP)
Syed Rizwan Farook og hans kone døde, efter de selv havde dræbt 14. Indtil i dag ved FBI dog ikke, hvad der er af informationer på den iPhone, som de efterlod sig. (Foto: U.S. Customs and Border Protection/AP)

Sagen om terrorangrebet i amerikanske San Bernardino kommer til at følge Carole Adams resten af hendes liv.

Sønnen, 40-årige Robert Adams, blev brutalt skudt ned, da den islamiske terrorist Syed Rizwan Farook og hans kone dræbte 14, før de selv blev nedkæmpet af politiet.

- Vi skylder ofrene fra San Bernardino at jagte spor i den låste iPhone, som Apple ikke vil hjælpe med at låse op, mener FBI-direktør James B. Comey. (Foto: Elaine Thompson/AP) Mobil FBI til Apple: Luk nu den telefon op - terrorofre fortjener det

Privatliv er vigtigst
Alligevel afviser Carole Adams i dag at støtte FBI's krav om, at Apple skal åbne terroristernes telefon op:

- Vores forfatning giver os ret til et privatliv, ret til at bære våben og ret til at stemme.

- Det er det, som skiller os fra kommunisme. At vi har ret til at beskytte vores privatliv, siger moderen til New York Post.

San Bernardino-ofre vil have Apple til at låse op for en af de mobiltelefoner, der blev brugt af det ægtepar, der formodes at stå bag. (Foto: AP) 112 Skud-ofre angriber Apple

Støtter Apple
Dermed stiller hun sig på Apples side i kampen for at beskytte kundernes data og ikke bygge en bagdør i den telefon, som terroristerne fra San Bernardino havde adgang til:

- Jeg mener, at Apple har ret til at kæmpe for privatlivet for alle amerikanere.

Donald Trump er ikke tilfreds med, at Apple ikke vil åbne en iPhone, der tilhører en mistænkt. (AP Photo/Matt Rourke) Politik Trump opfordrer til Apple-boykot: Vil kun bruge Samsung

27 kommentarer
Vis kommentarer