Holland: Kriminelt mobilnetværk lukket ned - stifteren er fængslet

19.000 brugere udelukket fra krypteret mobilnetværk, som ifølge politiet bruges til grov kriminalitet - netværket har også solgt sin service i Danmark

Denne besked møder lige nu brugerne af hollandske Ennetcom. (Skærmdump)
Denne besked møder lige nu brugerne af hollandske Ennetcom. (Skærmdump)

Flere end 19.000 brugere af det krypterede netværk Ennetcom har mistet deres forbindelse.

De hollandske myndigheder har samtidig anholdt stifteren af mobilnetværket, Danny Manupassa, og sigtet ham for ulovlig våbenbesiddelse og pengevask.

36-årige Danny Manupassa er foreløbigt fængslet i 14 dage.

Se også: Aktivist bag hjemmeside: Ikke mit ansvar at Torben smadre politiudstyr

Dyr krypteret service
Ennetcom bekræfter på sin hjemmeside, at netværket er lagt ned. Firmaet har ifølge beskeden frivilligt lukket ned for sine servere, da 'myndigheder og efterretningstjenester' over hele verden samarbejder om at lukke tjenesten.

Ideen med Ennetcom er, at man kan købe en særlig krypteret BlackBerry mobiltelefon eller computer. Og så kan man kommunikere sikkert med andre, der har et tilsvarende apparat.

Se også: Mere privatliv på Facebook: Sådan beskytter du dig bedre

Bruger man firmaets telefoner, der angiveligt koster mere end 10.000 kroner, kan man ikke ringe til normale telefoner eller gå på nettet.

Ifølge politiet i Holland er Ennetcom blevet misbrugt til at give kriminelle bander og måske også terrorister en sikker forbindelse til at lave deres ulovligheder med. Og Ennetcom og deres stifter Danny Manupassa har godt været klar over, at misbruget fandt sted, mener politiet.

Se også: Politiets hemmelige kameraer: Det skal de bruge din nummerplade til

Ennetcom: Vi beskytter borgerne
Ifølge Ennetcoms hjemmeside skal man dog betragte det krypterede netværk som et bolværk mod den overvågning, som stater over hele verden foretager mod deres indbyggere:

'Vi står for at give alle et privatliv.'

Ennetcom har også solgt sin service i Danmark, men har hovedparten af sine kunder i Holland.

Derimod står firmaets servere i Canada, hvor det lokale politi i Toronto nu har tømt dem og delt indholdet med myndighederne i Holland.

Se også: Afsløret af aktivist: Her er politiets hemmelige kameraer, som overvåger dig

29 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere