HTC 10 har den bedste lyd en telefon kan få

Musikoplevelsen på HTC's seneste topmodel sparker benene væk under vores anmelder - men telefonen er en smule pebret i prisen

Topmodellerne vælter ud fra de store Android-producenter - vi har sammenlignet tre af de seneste: HTC 10, Huawei P9 og LG G5

HTC 10: 5,2 tommers 4G-telefon, 161 gram, 32 GB indbygget hukommelse, 4 GB RAM, 3.000 mAh batteri. Vejl. pris: 5.990 kroner.

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Det er ikke designet eller funktionaliteterne, der overrasker i HTC 10. Den nye topmodel har derimod skruet op for en enkelt feature, der virkeligt imponerer: lyden.

Med i kassen til den nye telefon ligger samtidig et nyudviklet headset, der gør den samlede lydoplevelse sublim.

Der findes ganske enkelt ingen mobiltelefon, som lige nu kan levere så god en lyd som HTC 10. I hvert fald ikke i klassen af almindelige forbrugertelefoner i 'luksusenden'.

Det mener andre om HTC 10

MereMobil.dk: En succes med enkelte svipsere

CNET.com: Ikke en Galaxy-dræber

Techradar.com: Når ikke 10-tallet

The Verge: Fantastisk er ikke godt nok

 

Lyd i verdensklasse
Og således begynder vores anmeldelse af HTC 10. En Android-telefon, som særligt fans af HTC har set frem til.

Firmaet har haft ganske svære kår de seneste år. Og selv en ganske fin lancering af HTC A9 sidste år har ikke kunne rette op på butikken.

Om HTC 10 kan gøre kunststykket og bringe HTC ind i toppen er desværre tvivlsomt. For lige så velbygget og logisk telefonen er - lige så hård er konkurrencen. Der er mange om buddet. Og HTC 10 udmærker sig ikke ved at være TELEFONEN, som alle bare skal have.

Kameraet og samarbejdet med Leica er noget af det, som Huawei har pralet med. Vores anmelder mener dog, at det er den samlede pakke - og ikke bare kameraet - der gør Huawei P9 til et rigtigt godt køb. (PR-foto) Mobil - 25. apr. 2016 - kl. 17:12 En seks-stjernet vinder: Huawei P9 er Kina når det er bedst

Nogle vil endda blive afskrækket af designet, som HTC holder fast i. Det er en smule kantet - og meget HTC. Ingen er i tvivl om, at de ser en HTC-telefon, når de ser den.

Og ingen vil være i tvivl om, at de har fået HTC-lyd i ørene, når de først har taget HTC 10 i brug.

Der er nemlig ingen ved siden af eller over HTC. Lyden er ekstraordinær god - i hvert fald i hovedtelefonerne. På selve telefonen er lyden ok, men slet ikke i samme klasse.

Du kan samtidig indstille lyden til at passe præcis til den måde, som du lytter bedst på. Og det er - modsat megen anden teknologi - en brugbar feature.

Der er gjort noget ekstra ud af lyden på HTC 10, der får en HiFi-hovedtelefon med i kassen. (PR-foto) Mobil - 13. apr. 2016 - kl. 13:16 Første Android-telefon med AirPlay: HTC 10 spiller op med Apple

Lidt for tæt på Google
Ved lanceringen af HTC 10 slog firmaet også på, at man har ryddet op i sin software og er blevet mere tro over for 'ægte Android'.

Der er stadig HTC-software på telefonen, men det er rigtigt, at HTC 10 på flere områder læner sig op af Google.

Fx er galleriet helt fjernet til fordel for, at du i stedet skal bruge Google Photos. Men selv om det er en ædel tanke at forenkle og samle funktioner et velkendt sted som hos Google, så har det også sine udfordringer.

Jeg savner i hvert fald netop galleriet - og jeg og andre brugere vil gerne have lov til selv at bestemme, hvornår noget ender i skyen. Og hvornår billeder skal blive på enheden og ikke deles.

HTC lover, at de har pillet meget lidt ved Android 6.0-softwaren på den nye HTC 10. Hurra for det! (PR-foto) Mobil - 12. apr. 2016 - kl. 14:00 Ny topmobil fra HTC: Holder fast i design - men styrker indmaden

Dommen: Dyr men dejlig
HTC 10 er med rette en telefon i den dyre ende af spektret. Materialerne er lækre, kameraet er fremragende og software og hardware lynhurtig.

Skærmen er god at se på - ikke den flotteste i klassen, men rigtig god. Og så er lyden som nævnt super.

Men spørgsmålet er: har HTC 10 ramt den rigtige pris? Mit svar: måske.

Det giver sikkert mening for HTC at få så meget som muligt for deres topmodel. Men 6.000 kroner skræmmer også - for der findes andre gode Android-telefoner, som er 1.000 kroner eller mere billigere.

Målt alene på lyden og lækkerhed står HTC 10 til seks stjerner - men prisen koster en stjerne.

2 kommentarer
Vis kommentarer