Mobilt: Facebook vil have dig til at elske Windows - igen

Mobiltelefoner med Windows 10 får snart adgang til både Facebook, Messenger og Instagram, lover Mark Zuckerberg

Facebook lover at bakke op om Windows 10 med mobile apps til Messenger, Instagram og Facebook. (Foto: Microsoft)
Facebook lover at bakke op om Windows 10 med mobile apps til Messenger, Instagram og Facebook. (Foto: Microsoft)

Det er mobiltelefonen, man kan elske at hade.

Jeg taler naturligvis om Windows-telefonerne, som først Nokia blev kendt for. Og som Microsoft nu fører videre med Lumia 950, 950 XL og 550.

Se også: Microsoft: Nu er vores bærbare bedre end Apples

Problemet er bare, at med et Windows Mobile-styresystem har det indtil videre også været et farvel til nogle af mest populære programmer, som brugere af iOS og Android har glæde af.

Man måtte i hvert fald som minimum vente lang tid, før de bedste programmer kom til Windows og senere blev opdateret på styresystemet.

Facebook med på Windows 10
Den udfordring tyder det dog på, at Microsoft har bedre styr på nu, hvor udviklere til Windows 10 langt nemmere kan programmere til både computere, tablets og mobiltelefoner. Dermed bliver det muligt at lave universelle apps på tværs af platformen.

Se også: Surface Pro 4: Det skal den koste i Danmark

Og da firmaet tirsdag aften holdt en kæmpe event i New York, skete det med nyheden om, at Facebook om kort tid er parat med deres Windows 10-app til telefonen.

Det samme er firmaets meget populære app til Messenger og Instagram. Den endelig lanceringsdato er dog ifølge MereMobil.dk fortsat ukendt.

Mon de andre følger med?
Om det så betyder, at andre populære tjenester bliver mobile i Windows 10 med samme hast som til iOS og Android må tiden vise.

Men det her ligner i hvert fald en god begyndelse på 'genstarten' af Windows til mobilen.

15 kommentarer
Vis kommentarer