Nu erkender Apple: Flere iPhones kan have dårligt batteri

Firmaet offentliggør nye oplysninger om det svigtende batteri i iPhone 6S - flere kan være ramt, end Apple først har erkendt, og nu er også softwaren under mistanke

Sådan ser den engelske udgave af Apples nye besked ud.
Sådan ser den engelske udgave af Apples nye besked ud.

Hvis du ejer en nyere iPhone 6S - og telefonen pludselig bryder ned - skal du læse godt med her.

For som Ekstra Bladet flere gange tidligere har fortalt, er der problemer med batteriet. Og selv om Apple hidtil har sagt, at det var et begrænset antal telefoner, der var ramt af en hardwarefejl, kommer firmaet i dag med en helt ny melding.

Det sker som tidligere på Apples kinesiske hjemmeside, hvor en besked fra 1. december netop er blevet opdateret. Der er dog fortsat ingen direkte besked med de nyeste informationer til hverken danske kunder eller pressen i Danmark.

Artiklen fortsætter under faktaboksen...

iPhone 6S: Sådan tjekker du selv

Er din iPhone 6S ramt?

Det kan du tjekke ved at se på telefonens serienummer, hvor det 4. og 5. ciffer skal indeholde en af følgende kombinationer: Q3, Q4, Q5, Q6, Q7, Q8, Q9, QC, QD, QF, QG, QH eller QJ.

Apple har ligeledes oprettet en hjemmeside, hvor du kan indtaste telefonens serienummer.

Hvis enheden er på listen, får du gratis et nyt batteri sat i, lover Apple.

Mobil Apple ramt af batteriskandale: iPhone er født med indbygget fejl

Apple: Softwaren fejler måske
På sin kinesiske hjemmesider erkender Apple, at der 'godt kan være' flere iPhone 6S, som er berørt af den fatale batterifejl. Nemlig dem, der ikke er omfattet af det ombytningsprogram, som Apple har sat i gang - og som alligevel oplever, at deres telefon bryder ned:

'Et mindre antal af kunder uden for programmet, fortæller os om telefoner, der uventet bryder ned. Nogle af disse nedbrud sker, fordi telefonen forsøger at beskytte elektronikken,' fremgår det af Apples besked.

'I et forsøg på at samle yderligere informationer, vil vi i næste uge lægge et værktøj til diagnostik ud, når vi opdaterer iOS 10.1.1. På den måde kan vi måske forbedre den algoritme, der styrer batteriets drift og nedlukning'.

'Hvis sådan en forbedring kan blive lavet, vil den komme med i kommende opdateringer af softwaren.'

Forlang en løsning nu
Meldingen er overraskende.

Apple har nemlig hårdnakket fastholdt, at der intet var i vejen med firmaets software. Og det kan der så alligevel være.

Ekstra Bladet er de seneste uger blevet kontaktet af adskillige danske iPhone-kunder, som oplever uventede nedbrud på deres iPhone 6S, og som Apple indtil nu har afvist at hjælpe.

Hvis du er ramt af problemet, er der dog ingen grund til at finde sig i Apples langmodighed eller rutinemæssige afvisninger.

Ifølge den danske købelov har du nemlig krav på, at din telefon virker - gør den ikke det, kan du levere den tilbage til sælgeren og forlange en løsning nu. Læs mere i faktaboksen herunder.

Apple ønsker ikke at udtale sig om sagen. Det er firmaets politik aldrig at udtale sig til pressen udover i de beskeder, man lægger på diverse af sine egne fora.

Tech Digitalt selvforsvar: Klag og få ret når elektronikken svigter

Du skal aldrig finde dig i bortforklaringer

Selv om Apple nu siger, at det alene er få iPhone 6S, der er ramt, har Ekstra Bladet den seneste tid modtaget tip om, at også andre modeller har problemet.

Og Apple har naturligvis ansvaret for at løse fejlen på deres produkter uanset model. Hvis din telefon er under reklamationsret, skal du derfor opsøge sælgeren af telefonen og forlange en løsning nu. Også selv om ikke er en iPhone 6S.

Hvis din iPhone efter klagen fortsat svigter, bør du kræve at få en helt ny telefon (ikke en brugt, red.), eller at handlen går tilbage. Ifølge Forbrugerrådet Tænk er det dig, der bestemmer, om du vil have en ny, eller der skal forsøges en reparation:

- Du kan derfor godt kræve ombytning i første omgang.

- Men hvis sælgeren kan dokumentere, at det uforholdsmæssigt er meget dyrere at ombytte til et nyt produkt, kan man lave en reparation, siger Tina Dhanda Kalsi, der er seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk, om retstilstanden på området.

I næste uge afgøres det i øvrigt, om Apple kan fortsætte med at udlevere brugte iPhones som erstatningstelefoner. Det sker, når retten i Glostrup afgør den sag, som firmaet har anlagt mod en dansk iPhone-kunde.

28 kommentarer
Vis kommentarer