Nyt styresystem til iPhone: Her er 10 tips

Se vores videoguide og bliv klogere på, hvordan du bruger iOS 10 til iPhone bedre

Steen Jørgensen fra Mobil.nu gennemgår her nogle af nyhederne i iOS 10, der både virker på iPhone, iPad og nyere iPods. Video: Mobil.nu

iOS 10 er rullet ud til mange danske iPhone-brugere. Og styresystemet indeholder flere gode og brugbare nyheder, som vi i denne videoartikel ser nærmere på.

Du kan tjekke vores tips og tricks til funktioner i iOS 10 i videoen herover. Og læse mere om dem herunder.

LÆS OGSÅ: Flere guides til iOS 10

1. Avanceret låseskærm

Der er flere muligheder på den låste skærm. Du kan få overblik over nyheder, rejseplaner, kalender og andre opdateringer i de widgets, du finder ved at scrolle til venstre - du kan aktivere kameraet fra låst skærm ved at scrolle til højre.

2. Sengetid

Passer du din sengetid? Hvis ikke, kan du hente hjælp i iOS 10 med den nye funktion Sengetid. Her kan du indstille, hvor mange timer du vil sove - telefonen regner nu ud, hvornår du skal gå i seng, ligesom du kan få påmindelse om at gå i seng om 15, 30, 45 eller 60 minutter.

LÆS OGSÅ: Sammenlign priser på iPhones

3. Lommelygten

Med iOS 10 kan du justere lysstyrken i den indbyggede lommelygte i iPhone. Træk en finger op nederst fra skærmen og hold så en finger inde på lommelygte-ikonet via 3D Touch-funktionaliteten. Så kan du vælge, om lommelygten skal lyse svagt, normalt eller stærkt.

LÆS OGSÅ: Her er iPhone 7 billigst

 

4. Smartere søgning i Safari

Det er lettere at søge på ord eller sætninger på websider, når du bruger Safari. Tryk på tasten til at dele indhold i Safari, tryk herefter på 'Find på siden' og tast ordet eller sætningen, du leder efter.

Mobil Videotest af Sony Xperia X Compact: Super kameramobil i kompakt design

5. Slet alle notificeringer med et tryk

Hidtil har det krævet lidt knofedt at slette notifikationer, hvis man havde mange på oversigten. Med iOS 10 kan man gøre det i et snuptag. Tryk ned på 'X' i højre øverste hjørne og vælg 'Ryd'.

 

6. Hurtig adgang til batteri, Bluetooth, Wi-Fi

Man kan hurtigt få adgang til indstillinger for batteri, Bluetooth og Wi-Fi ved at trykke en finger ned på ikonet for Indstillinger.

 

7. Foretrukken transporttype i Maps

Bruger du typisk kun et slags transportmiddel - og alene vil have navigation anvist til bil, gang eller offentlig transport - kan du nu vælge dit foretrukne transportmiddel i Apple Kort. Gå ind i Indstillinger > Kort og vælg her dit foretrukne transportmiddel (jeg savner dog stadig cykel som transportmiddel i Apple Kort!).

 

8. Løft for at afbryde vågeblus

En anden ny funktion er kommet til skærmen, nemlig 'Løft for at afbryde vågeblus'. Når du tager telefonen op fra bordet, tændes skærmen – men kun låseskærmen. Funktionen kendes allerede fra Android.

Det kræver naturligvis og heldigvis stadig kode eller fingeraftryk for at komme længere ind i telefonen end til låseskærmen. Du kan slå funktionen fra og til via Indstillinger > Skærm & lysstyrke.

 

9. Integreret VoIP API

iOS 10 indeholder en ny VoIP API. Den gør det muligt at modtage opkald fra fx Skype eller Facebook, der vises på telefonens låste skærm, som ved et almindeligt telefonopkald.

10. Bestil Uber med Siri

Man skulle også kunne bestille en Uber-bil via Siri, men det ser ikke ud til at fungere endnu – i hvert fald ikke herhjemme.

 

10. Bedre 3D Touch

Personligt var jeg ret vild med 3D Touch, da teknikken kom med iPhone 6S og iPhone 6S Plus. Det var en ny måde at bruge apps på og navigere rundt i styresystemet.

Med tiden blev flere og flere apps opdateret til at kunne bruge med 3D Touch - og med iOS 10 er funktionen nu dybt integreret i iOS 10.

Man holder stadig en finger nede på et ikon for at kunne lave hurtige handlinger med et program, men nu er 3D Touch også kommet til notifikationer.

Trykker du en finger ned på en notifikation, kan du læse mere i for eksempel en mail uden at skulle åbne mailprogrammet.

35 kommentarer
Vis kommentarer