Nyt tilbud i Danmark: Få en ny mobil hvert år

Men du skal regne godt efter for at finde ud af, om det nye tilbud fra Telia faktisk kan betale sig for dig

Ny telefon hvert år er noget, som en del drømmer om. Den drøm forsøger Telia nu at opfylde med et upgrade-tilbud til deres kunder. (Skærmdump fra Telias hjemmeside)
Ny telefon hvert år er noget, som en del drømmer om. Den drøm forsøger Telia nu at opfylde med et upgrade-tilbud til deres kunder. (Skærmdump fra Telias hjemmeside)

På papiret lyder det godt: skift din mobil ud hvert år. Og få oven i købet slået en streg over de sidste 12 måneder af din 24 måneders afdragsordning på den seneste mobil.

Se også: Mobilt: Facebook vil have dig til at elske Windows - igen

Sådan lyder tilbuddet nu fra Telia, der som det første teleselskab i Danmark for alvor forsøger at få kunderne til frivilligt at blive mere end de seks måneder, de ellers lovmæssigt er bundet til deres mobilabonnement.

- Der er en gruppe af danskere, som skifter telefon hyppigt. Og det kan være en kompleks affære at skifte telefon, hvis man gerne vil af med den gamle.

- Vi giver kunderne et løfte om, at når de har været abonnent i 12 måneder, så kan du få en fast pris for din telefon hos os. Nemlig de sidste 12 måneders afdrag, som du ellers skulle betale, forklarer Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia, til Ekstra Bladet.

Sådan er Telia Upgrade skruet sammen

Telia garanterer, at du får de sidste 12 måneders afdrag - ud af 24 - som betaling for din brugte telefon, når du har haft den et år. I praksis afleverer du fx din iPhone 6S og får ’som betaling' slettet de resterende 12 måneders afdrag.

Du skal herefter vælge en ny telefon, lave en aftale om et nyt abonnement hos Telia (med seks måneders binding) og eventuel afdrage på den. Du kan også bare købe den nye telefon kontant.

Betingelsen for tilbuddet er, at du bliver ved med at betale for et af de abonnementer hos Telia, som p.t. koster mindst 299 kroner om måneden. Og du skal betale den pris i alle 12 måneder, indtil du køber en ny telefon og afleverer den gamle til Telia.

Det er også et krav, at din nuværende telefon er købt 2. oktober 2015 eller senere, og du skal være på en 24 måneders afdragsordning.

Du kan altid opsige telefonabonnementet efter seks måneder - men så forsvinder tilbuddet om, at du kan få en ny telefon og komme af med den gamle til en fast pris efter et år.

Alle nye kunder hos Telia, der lever op til ovenstående, er automatisk tilmeldt konceptet.

Kilde: Telia

Kræver 18 måneders abonnement
Konceptet hedder Telia Upgrade og lægges automatisk på alle nye abonnementer fra 2. oktober 2015, hvis ellers de lever op til en række af krav.

Og fordelen for Telia er åbenlys: du bliver længere som mobilkunde hos dem og til en fast høj abonnementspris.

Se også: Det er helt sort: Her er Danmarks (næsten) dyreste fjernsyn

Regnestykket er således: du har først de normale seks måneders binding. Herefter seks måneder, mens du venter på at kunne få ny telefon - og så en ny tvungen bindingsperiode på yderligere seks måneder.

Du skal samtidig i det halvandet år, der går, have et af de dyrere abonnementer, der lige nu koster mindst 299 kroner om måneden. I hvert fald hvis du ender med at gøre brug af tilbuddet om at komme af med din gamle mobil efter et år til den faste pris, som Telia garanterer.

Mobil - 2. okt. 2015 - kl. 07:56 Så kom priserne: Det koster ny iPhone i Danmark

Christoph Nørgaard understreger over for Ekstra Bladet, at Telia fortsat lever op til lovens krav om, at ingen kunder juridisk set er bundet i mere end seks måneder:

- Der er ikke nogen ekstra binding for kunden. Han kan efter de første seks måneder på ethvert tidspunkt skifte abonnement, som han vil.

- Men så frafalder muligheden for at få skiftet telefonen til den faste pris.

Hvis du på et tidspunkt vil af med din iPhone 6S igen, kan du bruge Telias tilbud om at få en fast pris for den. Men du skal tænke dig godt om, inden du siger ja, viser Ekstra Bladets gennemgang af betingelserne. (Foto: Apple)
Hvis du på et tidspunkt vil af med din iPhone 6S igen, kan du bruge Telias tilbud om at få en fast pris for den. Men du skal tænke dig godt om, inden du siger ja, viser Ekstra Bladets gennemgang af betingelserne. (Foto: Apple)
 

 

Sådan regner du efter
Ekstra Bladets første gennemgang af Telia Upgrade viser, at der er god grund til at tage lommeregneren frem. Det er nemlig individuelt, om tilbuddet er noget værd for dig.

Du bør i hvert fald overveje følgende:

- hvor stort et abonnement har du reelt brug for, efter de seks måneders binding på din første nye telefon er ovre?

Hvis du kan få dækket dit behov markant billigere end de 299 kroner om måneden, så skal du tage højde for det. Du betaler trods alt denne højere pris i mindst 12 måneder mere, end hvis du havde sagt op efter de første seks måneder.

Husk også, at andre selskaber måske billigere kan tilbyde det samme indhold (data, minutter, tjenester) som Telia.

- hvor meget satser du på, at du kan få for din brugte telefon? Det er naturligvis et lotteri: jo mere slidt og ødelagt din telefon er, jo mindre får du.

Samtidig kan markedspriserne ændre sig, mens løftet om en fast pris fra Telia efter et år står fast.

- du skal beslutte dig, når de første seks måneder med tvunget abonnement er ved at slutte - jo længere du venter med at få opsagt et for dyrt abonnement, jo mere betaler du i overpris for et tilbud om telefonbytte, der ikke var særligt godt for dig.

God prisjagt!

36 kommentarer
Vis kommentarer