Passer du godt nok på din telefon?

It-kriminelle kan nemt misbruge smartphone og tablets - sådan beskytter du dig

Din smartphone indeholder masser af personlig data, der kan misbruges af it-kriminelle. (Foto: Colourbox)
Din smartphone indeholder masser af personlig data, der kan misbruges af it-kriminelle. (Foto: Colourbox)

De fleste er klar over, at en computer helst skal udstyres med et antivirusprogram, og mange er ganske påpasselige med, hvad de klikker på og hvordan de bruger en offentligt tilgængelig computer.

Samme påpasselighed er dog ikke altid kendetegnende for omgangen med en mindre, men ikke mindre vigtig, computer i de flestes hverdag. Både smartphone og tablet er således sårbare og derfor interessante for it-kriminelle.

Mobil Syv tegn på, at din smartphone er virusinficeret

Derfor har Forbrugerrådet Tænk i samarbejde med chefen for den danske it-sikkerhedsorganisationen DKCERT, Shezad Ahmad, udarbejdet seks råd til bedre sikkerhed på mobil og tablet.

Beskyt dig selv og din computer mod kriminelle hackere. (Foto: Brian Klug) Elektronik Beskyt dig selv på nettet med 5 simple råd

Det handler ikke kun om installering af antivirus, som mange undlader, men i høj grad også om den daglige brug af telefonen. Blandt andet når man befinder sig på et åbent netværk.

Selv om nye mærkningsmetoder også kan være en hjælp,  er det stadigvæk effektive låse, nabohjælp og et frit udsyn til dit hus fra vejen, som er den bedste forebyggelse mod indbrud. (Foto: Colourbox) Din Bolig Ny trend: Stopper tyven med usynlig neglelak

Helt grundlæggende handler det om at minimere risikoen for, at personlige oplysninger og data ender i de forkerte hænder.

0 kommentarer
Vis kommentarer