Så kom priserne: Det koster ny iPhone i Danmark

Teleselskaberne ligger tæt på hinanden i prisen på iPhone 6S og 6S Plus

Der er ikke de store forskelle i teleselskabernes priser, som Ekstra Bladet har gravet frem. Se, hvordan de kommer til at ligge, her ovenfor, og klik for præsentation af den nye iPhone. (Video: Kristian Hansen)

Klokken 00.01 i nat åbnede Telia, Telenor og Teleselskabet 3 op for salget af de nye iPhones i Danmark.

Og Ekstra Bladet har fredag morgen gennemgået priserne, der viser et tæt løb mellem selskaberne.

Den mindste model - iPhone 6S - er den, vi helst vil have. Farven skal være space grey - og have 64 GB hukommelse. (Foto: Apple) Mobil - 2. okt. 2015 - kl. 13:40 Ny iPhone: Denne model vil danskerne købe

For når man går efter at finde et abonnement, der sammen med telefonens pris giver den laveste pris over seks måneder, så er der kun små forskelle.

Den nye farve kaldet Rosegold - eller bare pink for almindelige mennesker - sælger angiveligt ret godt, skriver MereMobil.dk fredag morgen. (Foto: Apple)
Den nye farve kaldet Rosegold - eller bare pink for almindelige mennesker - sælger angiveligt ret godt, skriver MereMobil.dk fredag morgen. (Foto: Apple)
 

Billigst hos Telenor
Generelt er det Telenor, der har de laveste priser, mens Telia ligger i toppen.

Køber du fx en iPhone 6S med 64 GB hukommelse, er den laveste pris 6.930 kroner hos Telenor - men 7.071,50 kroner hos Telia, der er dyrest.

Skal modellen være en Plus-udgave med 64 GB, forlanger Telenor 7.770 kroner. Hos Telia er prisen derimod 7.881,50 kroner.

Den nye iPhone findes i to størrelser: 6S til venstre har en skærm på 4,7 tommer - og 6S Plus på 5,5 tommer. Begge størrelser findes i tre udgaver med 16, 64 eller 128 GB hukommelse. (Foto: Apple)
Den nye iPhone findes i to størrelser: 6S til venstre har en skærm på 4,7 tommer - og 6S Plus på 5,5 tommer. Begge størrelser findes i tre udgaver med 16, 64 eller 128 GB hukommelse. (Foto: Apple)
 

Tjek abonnementet - og sig op i tide
Da priserne ligger så tæt, bliver det afgørende derfor at tjekke, hvilket abonnement man får hos de enkelte selskaber. Og naturligvis hvilket behov du har.

I dette tilfælde er den store forskel på de tre selskaber, hvor meget data du får med i prisen.

Alle har Fri Tale i de mindstepriser, vi har fundet - men der er mest data hos Telenor (fra 10 GB) og mindst hos 3 (2 GB) og Telia (4 GB).

Se også: Ude før tid: Microsoft afslører nye mobiler ved en fejl

Uanset hvilket tilbud du vælger, så husk også at få sagt abonnementet op efter seks måneder og find et bedre og billigere. Ellers kan telefonen ende med at blive meget dyr.

For selv om du fx betaler af på telefonen i 24 måneder, er du alene bundet til abonnementet i et halvt år. Og abonnementerne, der følger med de nye iPhones, er typisk for dyre i forhold til det, de fleste reelt har behov for.

Sådan har vi gjort

Ekstra Bladet tjekkede fredag morgen priserne på de nye iPhones hos Telia, Telenor og Teleselskabet 3.

Alle priser er hentet fra selskabernes hjemmesider. Og mindsteprisen er den, som selskabet selv oplyser.

Ved alle modeller er vi gået efter at finde den mindste samlede pris, når man alene har abonnementet i de tvungne 6 måneder.

TDC er ikke med i opgørelsen, da firmaet først sætter telefonen til salg om en uge. Vi har ikke tjekket andre udbydere, hvorfor der godt kan findes andre priser end dem, som er nævnt i artiklen. Tjek evt artiklen her fra Mobilsiden.dk, der har flere forhandlere med - og fra Telepristjek.dk.

Bedste pris er med abonnement
Man kan selvfølgelig også købe telefonen uden abonnement direkte hos Apple.

Men en beregning, Ekstra Bladet har lavet, viser, at der bliver meget lidt tilbage til abonnement, når vi sammenligner den 'rå' telefonpris hos Apple med de priser, teleselskaberne skal have for telefonen med et abonnement.

Se også: Stadig skrøbelig skærm men ny iPhone bøjer ikke

Der er fx maksimalt 75 kroner pr. måned 'i overskud' til et abonnement, når du vælger at købe den mindste iPhone 6S direkte hos Apple - og helt ned til blot 19 kroner om måneden, hvis du køber den dyreste og største iPhone 6S Plus.

Du skal med andre ord allerede have et meget billigt abonnement, før det kan betales sig at droppe teleselskaberne som leverandør og købe telefonen uden et medfølgende abonnement.

I handlen på fredag
Selv om det i nat blev muligt at bestille en iPhone, kan telefonen tidligst leveres på fredag i næste uge, hvor modellerne også kommer ud i butikkerne.

Og hvis du undrer dig over, at TDC ikke er med i vores pristjek, så skyldes det, at telefirmaet først åbner op for deres onlinesalg på netop fredag 9. oktober.

172 kommentarer
Vis kommentarer