Tele-sværvægtere: Danskerne skal have underholdning i mobilpakken

Nu skal du have magasiner og aviser med dit mobilabonnement, mener stifterne af det nye teleselskab Plenti. Firmaet vil som det første i Danmark tilbyde en underholdningspakke med fri data og fri adgang til 60 magasiner og ugeblade, to aviser og 43.000 bøger

Peter Mægbæk har været med til at lancere det nye teleselskab Plenti. Han stod også bag selskabet Fullrate, som senere blev opkøbt af TDC. (Foto: Viasat)
Peter Mægbæk har været med til at lancere det nye teleselskab Plenti. Han stod også bag selskabet Fullrate, som senere blev opkøbt af TDC. (Foto: Viasat)

To erfarne iværksættere i den danske teleindustri lancerede mandag et nyt teleselskab og koncept på det danske mobilmarked: De vil have danskerne til at købe mobiltelefoni som del af en underholdningspakke, der inkluderer adgang til digitale udgaver af aviser, ugeblade, bøger og adgang til forlystelser.

'Fremtidens mobilabonnement kommer ikke til at handle om taletid og dataforbrug. Det er indholdet, der tæller,' skriver firmaet Plenti i en pressemeddelelse.

Abonnementerne hos Plenti koster 199 kroner om måneden og kører på "3"s netværk. For det får abonnenten fri tale, fri data, fri SMS og fri adgang til digitale underholdningstjenester som Allers magasiner via Pling, Egmonts magasiner via Flipp, Berlingske online, Ekstra Bladets betalte sektion EKSTRA, Mofibos e-bøger og fri entré til Tivoli. Selskabet gik i luften i dag, 14. marts.

Sværvægterne bag Plenti er Peter Mægbæk og Morten Strunge, der har tidligere lanceret succesfulde firmaer. Peter Mægbæk, som er direktør, har tidligere været med til at stifte bredbåndsselskabet Fullrate og har senest været direktør i Viasat. Morten Strunge står bag Onfone og e-bogstjenesten Mofibo. Fullrate og Onfone blev opkøbt af TDC for et tre-cifret millionbeløb.

(Artiklen fortsætter under billederne)

 

- Vi ønsker at skabe en stærk underholdningstjeneste til en overkommelig pris, som kan være med til at sætte en ny agenda på mobil- og content-markedet. For os er tale og data forudsætningen, så i stedet for at sælge minutter og gigabytes, som kunderne jo kun oplever som begrænsninger, så vil vi meget hellere bruge energien på at skabe reel værdi for vores kunder med relevant digitalt indhold, skriver direktør i Plenti, Peter Mægbæk, i en pressemeddelelse.

Plenti arbejder på at få flere indholdsleverandører med i et samarbejde, for eksempel inden for sport og erhverv.

Ifølge Plenti koster de enkelte abonnementer på magasiner, aviser og bøger 680 kroner om måneden. Plenti abonnementet inkluderer fri adgang til over 60 magasiner og ugeblade og 43.000 lyd- og e-bøger. Det er det første på det danske marked, der har fri data.

Begrænset dataforbrug ved sammenkobling

Der er dog den hage, at den frie data kun gælder for telefonen selv, ikke når telefonen bruges som access-punkt. Hvis man kobler sin computer, tablet eller andre enheder op til sin mobiltelefons wi-fi hotspot, så er der en begrænsning på 5 GB data per måned.

'Det er med andre ord begrænset, hvor meget man kan streame af TV og film, hvis man ser underholdning på (sine) større skærme. Én times afspilning af video i HD-kvalitet forbruger typisk omkring 2,5 GB data', skriver Steen Jørgensen på mobil.nu.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er mere data heller ikke det, de fleste danske mobilbrugere mangler.

- De fleste mennesker bruger faktisk ikke op til grænsen, faktisk langt fra grænsen. Det er i hvert fald, hvad der har været af undersøgelser viser; at der er masser, der har alt for store datapakker, siger Martin Salamon, cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk.

Det lave data-forbrug skyldes blandt andet, at mange bruger wi-fi derhjemme, på arbejde, på cafeen og i toget eller bussen.

Plenti har foreløbig cirka 20 ansatte.

1 af 2 Morten Strunge har lanceret det nye teleselskab Plenti. Han stod også bag firmaet Onfone og e-bogstjenesten Mofibo. /Foto: Lars Krabbe)
2 af 2 Peter Mægbæk har været med til at lancere det nye teleselskab Plenti. Han stod også bag selskabet Fullrate, som senere blev opkøbt af TDC. (Foto: Viasat)
2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere