Tjek selv: Har du købt en slap iPhone 6S?

Apple bruger to producenter til at bygge processoren i ny iPhone - og det koster på batteritiden, erkender firmaet nu

Der var en 'joker' med i købet, da flere købere natten til fredag i sidste uge lå i kø for at få en ny iPhone 6S. Se tv-reportagen herover, der er lavet inden 'batterigate' blev en realitet. (Video: Ekstra Bladet TV)

Djævlen ligger som bekendt i detaljen. Og hos Apple er det processoren i den nye iPhone 6S, der i disse dage er under lup.

Mobil - 9. okt. 2015 - kl. 11:56 TV: Sådan er Googles nye 5X Nexus-telefon

Ved tidligere lanceringer har der blandt andet været kritik af, at de nyere tynde iPhones nemt bukker - især Plus-modellen, der måtte igennem en regulær shitstorm kaldet 'bendgate' ved forrige lancering.

Der er ganske små forskelle mellem de to A9-processorer. Men forskellen koster i batteritid - modellen fra Samsung bruger mest strøm. (Illustration: Chipworks.com)
Der er ganske små forskelle mellem de to A9-processorer. Men forskellen koster i batteritid - modellen fra Samsung bruger mest strøm. (Illustration: Chipworks.com)
 

#batterigate: Processor sluger strømmen
Og med iPhone 6S på markedet er det nu batteritiden, der udfordres af noget så undseeligt som processoren.

Forklaringen er ifølge blandt andet nørdsitet Chipworks.com, at Apple bruger to producenter - Samsung og TSMC - til at bygge den A9-processor, der sidder i de nyeste iPhones.

Mobil - 8. okt. 2015 - kl. 17:15 TV: Eksperternes dom - er iPhone 6S værd at købe for dig?

Selvom processorerne på papiret er ens, uanset hvem der bygger den, er der ganske små forskelle i størrelsen. Og den forskel giver ifølge flere techsitet adskillige procent forskel i batteritid, hvis du har købt en 'svag' iPhone, nemlig dem med Samsung-processoren i.

Sådan tjekker du din iPhone 6S

Har du købt en svag iPhone med Samsungs processor i? Du kan selv tjekke det ved at installere en af de gratis apps, der findes til formålet.

Hvis modelnummeret på processoren i din telefon viser enten N71AP eller N66AP, har du en model med Samsungs mere batterislugende processor.

Hvis modelnummeret derimod er N71mAP eller N66mAP, så står TSMC bag produktionen, skriver MereMobil.dk.

Bloggere: Koster 50 minutter
Nogle bloggere påstår ligefrem, at forskellen i deres tests har kostet hele 50 minutters batteritid. Men den påstand afviser Apple.

Firmaet erkender ganske vist, at der er en batteriforskel afhængig af, hvilken processor din telefon er udstyret med - men batteritabet er 'kun' 2-3 procent med en Samsung-processor, vurderer Apple i sine interne tests.

Kameraet er blandt de ting, der er forbedret på den nye iPhone 6S. Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede Mobil - 9. okt. 2015 - kl. 15:53 Test: Her er iPhone 6S forbedret

Ifølge Techcrunch.com mener Apple samtidig, at de bloggere, der har testet de nye iPhone 6S, bruger en forkert og misvisende metode til at tjekke batteritiden.

Seneste er ifølge MereMobil.dk, at nye tests kun viser små forskelle, som også Apple har fremhævet i deres forsvar af problemerne.

60 kommentarer
Vis kommentarer