Træt af mobilsnak: Sådan fik han alle til at holde mund

Amerikansk mand er kommet i alvorlige problemer, efter han stoppede mobilsnak i sit lokaltog på en noget alternativ måde

Dennis Nicholl  lever af at være revisor - og vil ikke finde sig i, at der bliver snakket i mobiltelefon, når han kører med toget. (Politifoto)
Dennis Nicholl lever af at være revisor - og vil ikke finde sig i, at der bliver snakket i mobiltelefon, når han kører med toget. (Politifoto)

63-årige Dennis Nicholl fra Chicago har i den grad fået nok.

For når han tager med sit lokaltog, sker det til baggrundstøjen fra snakkende og websurfende medpassagerer, der er som lænket til deres mobiltelefoner.

Se også: Kan blive dansk kampfly - men nu virker radaren heller ikke

I dag fortryder den aldrende revisor bare bittert, at han ikke nøjedes med at være sur, men i stedet løste problemet på en alternativ og ulovlig måde.

Han købte nemlig en elektronisk jammer.

Sådan fungerer en jammer

En elektronisk jammer består af en række antenner, et batteri og teknologi til at udsende et signal, der ødelægger kontakten mellem mobiltelefoner og telenettets basestationer.

Intelligente modeller kobler sig på det signal, som basestationen forsøger at skabe til mobiltelefonen - og 'fortæller' basestationen, at den ikke skal oprette kontakt til mobilen.

Jammere bruges i dag af blandt andet biografer og restauranter, der ikke ønsker mobilsnak i deres område.

I flere lande - herunder Danmark - er brug af jammere dog ulovlig.

Civile betjente afslørede ham
Da klager over de svigtende mobilsignaler begyndte at vælte ind, tog politiet i Chicago affære og satte civile agenter på opgaven.

Flere passagerer havde taget billeder af Nicholl, der var blevet set med udstyret, som afbrød samtalerne.

Derfor lokaliserede betjentene også ret nemt revisoren, mens han var i aktion med sin jammer, der nu både ødelagde signalet til mobiltelefoner og politiradioen.

Se også: Kæmpe datingsite hacket: Betal eller vi afslører din utro partner

Den elektroniske jammer (t.h.) er ofte lige så lille som en mobiltelefon, men har flere tydelige antenner på, som bruges til at udsende det ødelæggende signal.
Den elektroniske jammer (t.h.) er ofte lige så lille som en mobiltelefon, men har flere tydelige antenner på, som bruges til at udsende det ødelæggende signal.
 

Gjorde sig til mobiltelefon betjent
I retten konstaterede både dommeren og anklageren tørt, at Dennis Nicholl havde udnævnt sig selv til 'mobiltelefon betjent'.

Mandens forsvarer Charles Lauer fortalte retten, at revisoren er meget ked af sagen:

- Han ville bare gerne have fred i toget på vej til arbejdet.

- Han har nok været meget selvisk, men havde ikke noget ondt i sinde, mente advokaten.

Retten har dog valgt at opretholde sigtelsen og sat kautionen til mere end 60.000 kroner.

Den anti-sociale opførsel kan nemlig koste revisoren en tur bag tremmer, da det ikke er første gang, han har brugt jammere til at blokere mobiltelefoner med.

Se også: Sådan hackes din mobiltelefon: Med et fingeraftryk og billig printer

40 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere