Xperia X: Sony laver ny serie af mobiltelefoner

Serien er tre udgaver af en 5 tommers telefon

Her er den nye X-familie fra Sony - fra venstre: Xperia X (mellemmodel), Xperia XA (billigste) og Xperia X Performance (dyreste). (Foto: Sony)
Her er den nye X-familie fra Sony - fra venstre: Xperia X (mellemmodel), Xperia XA (billigste) og Xperia X Performance (dyreste). (Foto: Sony)

Med priser fra 2.500 til 5.500 kroner er der noget for enhver pengepung i den nye serie af mobiltelefoner, som Sony netop har lanceret.

Tre telefoner på 5 tommer
Xperia X hedder serien af tre telefoner, der har et nyt design.

Og de store forskelle mellem de tre modeller - der alle er på 5 tommer - ligger i specs.

MEREMOBIL.dk: Sådan måler X-serien op mod hinanden

Der er fx ingen fingeraftrykslæser i den billigste model, Xperia XA, og blot 2 GB ram og 16 GB hukommelse. Næste skridt på stigen er Xperia X, der ligesom topmodellen Xperia X Performance har 3 GB RAM.

Performance har dog den hurtigste processor og det største batteri på 2.700 mAh i serien. Den er også - modsat de to andre modeller - støv- og vandtæt.

S7 og S7 Edge bliver ikke billige. (Foto: Ekstra Bladet) Mobil Samsung Galaxy S7: Så dyr bliver telefonen i Danmark

Dårligere kamera i billig model
Hvis du køber den billigste model XA, skal du også leve med blot 720p (HD-video), mens de to andre modeller har Full HD (1080p).

På kamerasiden er den billigste udstyret med 13 MP-kamera. De to dyrere modeller med 23 MP.

De tre telefoner kommer til salg i maj/juni/juli 2016 - først X, herefter XA og til sidst X Performance.

Mobil LG genopfinder mobilen: Ingen skifter batteri nemmere

1 af 2 Der er kælet for detaljerne i den dyreste model, Xperia X Performance. Men prisen er også de 'klassiske' 5.500 kroner for telefonen. (Foto: Sony)
2 af 2 Her er den nye X-familie fra Sony - fra venstre: Xperia X (mellemmodel), Xperia XA (billigste) og Xperia X Performance (dyreste). (Foto: Sony)
9 kommentarer
Vis kommentarer