Nokia sælger korttjeneste for 21 mia.

Selvom Nokia-navnet er mere eller mindre væk fra mobilmarkedet, eksisterer firmaet stadig. Nu har det sikret sig penge ved at sælge korttjenesten Here til den tyske bilindustri

Milliarderne fra Nokias salg af korttjenesten Here skal sandsynligvis bruges til et comeback på mobilmarkedet.
Milliarderne fra Nokias salg af korttjenesten Here skal sandsynligvis bruges til et comeback på mobilmarkedet.

Nokia har længe levet en skyggetilværelse, men det finske firma, der engang solgte flere mobiler end nogen anden, eksisterer fortsat. Og med ægte finsk sisu (stædighed, red.) er de ved at kæmpe sig tilbage til livet.

Windows-smartphones har hverken været en guldrandet forretning for Nokia eller Microsoft, men noget af det, der rent faktisk fungerede på dem, var korttjenesten Here. Og den ejes stadig af Nokia.

Læs også: Efterfølgeren til den bedste tablet

For at sikre korttjenestens fremtidige eksistens har Nokia nu skrevet under på at sælge Here-tjenesten til et konsortium af tyske bilfabrikanter, bestående af Audi, BMW Group og Daimler. Det skriver Nokia i en pressemeddelelse.

Prisen på korttjenesten er svimlende 2,8 milliarder Euro (21 mia. kroner). Herfra skal dog trækkes 300 millioner Euro (2,2 mia. kroner) i kompensation for “et vist økonomisk ansvar”.

Når handelen er endeligt gennemført i første kvartal af 2016, forventer Nokia at kunne skrive et overskud på 7,5 milliarder kroner på bundlinien.

Læs også: Se - jeg kan køre uden hænder

Smartphones blev Nokias skæbne
Nokias fald fra mobiltronen tog blot få år, hvor firmaet gik fra at være en af verdens største mobilproducenter til at leve en tilværelse i total glemsel.

Læs også: Ormehjerne overføres til legorobot

Den største årsag var, at Nokia for sent kom med på app-bølgen til sine smartphones. Og de sidste søm blev slået i kisten med beslutningerne om at droppe mobil-styresystemet Symbian i 2011 til fordel for først det Linux-baserede MeeGo og kort derefter Windows Phone.

I 2013 var katastrofen fuldbyrdet. Nokia solgte sin mobildivision til Microsoft, som året efter kvitterede ved at pille navnet Nokia af mobilerne.

Nye tablets og mobiler fra Nokia
Milliarderne fra salget af Here skal sandsynligvis bruges til at sikre Nokia-navnets comeback på mobilmarkedet.

Nokia har oprettet en ny mobildivision, der skal lancere Android-baserede tablets og mobiler, produceret på licens. Desuden har Nokia erklæret, at de i 2016 vil sende Nokia-mobiler på markedet, selv om de faktisk tyvstartede med mobilerne X, X+ og XL allerede i 2014. Derudover har de også præsenteret Android-tabletten N1.

15 kommentarer
Vis kommentarer