Nu bliver Blockbuster genoplivet i Danmark

Videoservicen Blockbuster har fået kunstigt åndedræt og er netop blevet genåbnet

Se interviewet med Blockbusters danske chef Casper Hald, der forudser succes trods den meget hårde kamp om videokunderne på nettet.

Kampen om danskernes budget til køb af film- og tv-serier på nettet blev i dag skærpet en tak mere.

Klokken 10 onsdag formiddag genopstod Blockbuster, efter kædens butikker har lidt en voldsom død i takt med, at udbredelsen af video på nettet er eksploderet.

Se også: Første indtryk: Blockbuster er gammelt slik på nye poser

De nye ejere, TDC, har da heller ingen planer om at lave fysiske butikker. TDC har alene købt varemærket - og Blockbuster er fra i dag derfor kun en digital videotjeneste.

De fysiske Blockbuster-butikker kommer ikke tilbage - men det gør navnet nu som en videotjeneste på nettet. (Foto: Gorm Branderup)
De fysiske Blockbuster-butikker kommer ikke tilbage - men det gør navnet nu som en videotjeneste på nettet. (Foto: Gorm Branderup)

Ideen med den nye service er, at man - uanset netadgang eller mobilselskab - kan leje og købe film på tjenesten. Prisen for at leje begynder ved 19 kroner - og køb vil ligge fra under 100 og op til næsten 200 kroner pr. film.

Og Blockbuster lover, at man løbende vil komme med eksklusiv adgang til nye premierefilm. Hvilke eksklusive film, der er på vej, kunne firmaet dog onsdag ikke løfte sløret for.

Se også: TDC: Blockbuster skal udleje mindst 2,5 mio. videoer om året

I begyndelsen af næste år bliver Blockbuster - udover film - også hjemsted for en række friske sæsoner af populære amerikanske tv-serier. Modsat filmene kan disse dog alene købes og ikke lejes.

Social MOBILSKOLEN 2

Det nye Blockbuster fungerer på en række smart-tv, spilkonsoller og mobile apparater med enten android eller iOS. Derimod virker Blockbuster ikke på Windows Phone styresystemet.

Indtil videre vil kunderne kun kunne streame indhold, men det er planen, at man snart kan downloade de film og tv-serier, man køber. Indtil det sker, vil det alene være i Danmark, at man kan se indholdet fra Blockbuster - alt streamet indhold er nemlig begrænset til at blive vist her i landet.

Hvis du drømmer om adgang til 4K-indhold eller 3D, skal du også slå 'tålmodigheden' til. Særligt med 4K sidder filmselskaberne ifølge Blockbuster indtil videre hårdt på udviklingen, men selskabet håber, at man med tiden kan tilbyde 4K-indhold til de mange ultra-hd-fjernsyn, som danskerne køber i disse måneder.

Her er alle priserne

PRISER FOR LEJE FILM

Premium premiere film 49 kr.

Standard premiere film 39 kr.

Premium katalog film 29 kr.

Standard katalogfilm 19 kr.

PRISER FOR KØB AF FILM

Premium premiere film 169 kr.

Standard premiere film fra 79 kr. til 139 kr.

Katalog film fra 79 kr. til 119 kr.

PRISER FOR KØB AF SERIER

Komplet sæson fra 100 kr. til 250 kr.

Afsnit fra 9 kr. til 25 kr.

PRISER FOR KØB AF KLIPPEKORT

Klippekort med adgang til tre valgfri film 99 kr.

Kilde: Blockbuster.dk

Mobilskolen 2015

Social MOBILSKOLEN KONTAKT

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen