Nu kan du købe særlige patroner til at skyde droner med

Amerikansk firma er klar med patroner beregnet til at skyde droner ned med, hvis de kommer lidt for tæt på

Patroner, der er fremstillet specielt til at skyde uvedkommende droner ned, kan nu købes i USA. (Foto: Drone Munition)
Patroner, der er fremstillet specielt til at skyde uvedkommende droner ned, kan nu købes i USA. (Foto: Drone Munition)

Det er ikke længe siden, at vi hørte om en amerikansk familie-far, der skød en drone ned, da den efter sigende fløj tæt på familiens baghave. Familiens teenage-datter lå og solede sig i haven, og da faderen følte, at dronen filmede hans datter, så han sig nødsaget til at affyre skud mod den.

Se også: Familie-far skyder drone ned: 'Den filmede min datter'

Den amerikanske familiefar brugte sin shotgun til at få aflivet dronen. Det behøver han ikke en anden gang. Nu er et amerikansk firma nemlig klar med en ny slags ammunition, som er fremstillet specielt til at skyde netop droner ned.

Perfekt til drone-skydning
Snake River Shooting Products, som firmaet hedder, har netop lanceret  patroner, der er 'helt perfekt til at skyde droner ned', ifølge firmaet selv.

Isabella pakker sin splinternye 3D-printede arm ud, og prøver den for første gang (Foto: eNABLE) Elektronik - 23. aug. 2015 - kl. 13:00 TV: Stor lykke da lille pige får 3D-printet arm

I en pressemeddelelse beskriver firmaet ammunitionen som en 'shot sell solution til formål at beskytte mod drone-baserede privatlivsforstyrrelser og terror'.

Altså den perfekte løsning til den føromtalte familie-far og andre, som befinder sig i lignende situationer. Der har dog siden  episoden med familie-faren været en del debat om, hvorvidt det egentlig er lovligt at skyde droner ned. Familie-faren greb sin shotgun og skød dronen ned, fordi den overtrådte reglerne for, hvor droner må flyve.

Ifølge amerikansk lovgivning må droner eksempelvis ikke flyve tæt på mennesker og store bygninger, som det var tilfældet for den nedskudte drone. Det er i sådanne situationer, at de nye patroner skal benyttes, mener firmaet bag.

Stort marked for droner
Droner er en af de mest sælgende gadgets på det amerikanske marked og lå i toppen på listen af nye julegaver, der blev givet af amerikanerne i 2014. Der er altså et stort marked for droner og formentlig også for måder at kunne beskytte sig mod disse droner på.

At gribe til våben og skyde dem ned er for Snake River Shooting Products den bedste løsning. Ifølge firmaet kan den nye drone-ammunition i øvrigt også bruges til at skyde ænder, gæs og kalkuner med.

70 kommentarer
Vis kommentarer