Ny iPhone-funktion kan koste dig dyrt: Sådan slår du den fra

Den er smart langt hen af vejen, men pas alligevel på en ny funktion i Apples seneste opdatering

Vær opmærksom på, om du data uden at vide det (Foto: Imaginechina via AP)
Vær opmærksom på, om du data uden at vide det (Foto: Imaginechina via AP)

Med Apples seneste opdatering, iOS 9, er der flere nyheder i posen til din iPhone. Alt det er jo dejligt, men én ny funktion skal du måske overveje at slå fra. Det skriver Quartz.

Funktionen hedder 'Hjælp til Wi-Fi' og er automatisk slået til, når du har opdateret din iPhone til iOS 9. Det betyder ganske enkelt, at mobildata automatisk bliver taget i brug, når WiFi-forbindelsen bliver for dårlig.

Og det er en stor forskel, for med den 'gamle' opdatering blev din telefon ved med at hænge på WiFi-signalet i lang tid, uden at det egentlig kunne loade noget - for eksempel når du var lige udenfor dit eget hjem. Derfor kan det være en fordel at 'telefonen tænker selv', men det kan også blive dyrt.

For med funktionen slået til kan du ende med at bruge utilsigtede mængder data, hvis du ikke er klar over, at din telefons WiFi-signal er for dårligt og slår fra. Det er selvfølgelig rart, at dit internet ikke hakker, når du sidder og ser film eller læser mails - men husk, at det måske koster dig ekstra knaster. Så slå 'Hjælp til Wi-Fi' fra, hvis du ikke automatisk vil bruge din mobildata.

Det gør du således:

1) Gå ind i 'Indstillinger'

2) Gå ind i 'Mobil'

3) Rul helt ned i bunden og slå 'Hjælp til Wi-Fi' fra

Selvom du måske skal være lidt 'obs' på 'Hjælp til Wi-Fi'-funktionen, er der andre ting, du med fordel kan slå til.

Blandt andet kan du nu sætte din telefon på 'Energibesparende funktion', lave en sekscifret adgangskode og opbevare billetter og andre kort i din 'Wallet'.

68 kommentarer
Vis kommentarer