Ny kæmpefejl: Derfor skal du holde dig fra IOS 9

Apples seneste opdatering har mildest talt haft en problematisk start - og derfor er det en god idé at vente med at opdatere

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Hvis du stadig ikke har fået opdateret din iPhone til det nye IOS 9, så lad endelig være med at gøre det.

For selv om Apples iOS 9 har flere, gode, nye features, så er det i den grad også behæftet med fejl - også selv om tech-giganten i weekenden udsendte sin første patch til det nye styresystem, der skulle løse dem.

(Foto: AP) Tips og guides 19 skjulte, men geniale tricks til det nye iOS 9

Apple har allerede indrømmet og adresseret en del af disse fejl, men nye dukker hele tiden op. Eksempelvis oplevede mange, at de slet ikke kunne komme igennem opdateringen, men i stedet blev efterladt med en telefon, der frøs midt i opdateringen.

Der har været problemer med den altafgørende touchscreen, med bluetooth-forbindelsen, med iMessage og nogle har endda oplevet markant kortere levetider på batteriet.

Senest har en endnu en fejl så også fået sociale medier til at koge over med frustrerede indlæg fra brugere, der sidder tilbage med telefoner, der nærmest er ubrugelige.

Se også: Ny iPhone-funktion kan koste dig dyrt: Sådan slår du den fra

Fejlen består kort sagt i, at internetadgangen til telefonens apps bliver blokeret af iOS 9 - med mindre du er på Wi-Fi. Og eftersom langt, langt størstedelen af applikationerne gør brug af nettet, er de reelt ubrugelige - i hvert fald indtil at Apple får taget sig sammen til at fikse problemet.

Foreløbig har de dog ikke engang officielt erkendt fejlen.

Fejlen opstår, når iPhone-ejere har rodet i indstillingerne for de forskellige applikations adgang til mobil data. I 'indstillinger' kan man specificere, hvilke apps, der må bruge af nettet igennem dit mobilabonnement - en feature, der normalt er ekstremt brugbar, når man er i udlandet og dermed er lidt følsom i forhold til, hvor meget data, man bruger. Mange apps står nemlig og bruger data i baggrunden, selv om du ikke aktivt bruger dem.

(Foto: AP) Tips og guides 19 skjulte, men geniale tricks til det nye iOS 9

Men hvis man først har slået en apps adgang til nettet via mobilnettet fra, så kan man ikke længere slå det til igen. Og derfor er de personer, der været opmærksomme på deres telefonregninger i udlandet nu blevet straffet med, at de simpelthen ikke kan tilgå de apps, som de har lukket midlertidigt ned for.

Det eneste, der øjensynligt skulle virke, er at nedgradere fra iOS 9 til iOS 8 - men det er en metode, som er lidt tvivlsom, eftersom det betyder, at man vil miste data.

Se også: Advarsel: iOS 9 kan give knas med din VPN-forbindelse

188 kommentarer
Vis kommentarer