Ny teknologi: Overvåg hus, bil og børn fra din smartphone

Samsung samler nu en lang række overvågningsenheder i en løsning, så man kan overvåge det hele fra telefonen.

(Arkivfoto: AP)
(Arkivfoto: AP)

Mulighederne for at overvåge og sikre det man har kært, bliver stadigt bedre.

Der findes allerede en lang række teknologier, så man via en smartphone kan overvåge alt muligt.

Nu samler den sydkoreanske teknologigigant Samsung en masse af de muligheder i en samlet styringsenhed, Samsung SmartThings Hub, der kan holde styr på både dit hjem, din bil og dine børn.

- Og det hele kan fjernstyres med din smartphone, så du for eksempel får en sms, hvis der er noget galt derhjemme i løbet af dagen, forklarede Samsungs globale marketingchef, WP Hong, da han torsdag præsenterede tiltaget på et pressemøde i forbindelse med teknologimessen IFA i Berlin.

Grundpillen i systemet er en række detektorer, som skal sættes op i hjemmet.

Detektorerne kan registrere almindelige ting, som for eksempel om døre er åbne eller lukkede, men også mere usædvanlige ting som røgudvikling eller en pludselig og kraftig stigning i luftfugtigheden, der skyldes vandskader eller lignende.

Samtidigt med at systemet sender en advarsel, for eksempel i form af en sms, sættes der også med det samme gang i en række videokameraer, så man har mulighed for på afstand at se, om det bare er teenageren, der har brændt et par toastbrød på, eller om en større brand er under udvikling

Det vil også gøre det lettere efterfølgende at få opklaret, hvad der egentlig gik galt.

Ligeledes kan systemet registrere, når børnene er kommet hjem fra skole - og når de igen forlader hjemmet for at tage til fodbold, ridning - eller hvad de nu bruger tiden på.

Samsung har samtidigt indledt et samarbejde med bilproducenten BMW, der gør det muligt at få besked på telefonen, når den er gal med bilen, ligesom man også på afstand vil kunne låse dørene.

Projektet er en del af Samsungs arbejde med IoT, internet of Things, som handler om at stort set al elektronik fra vaskemaskiner til tv-apparater og elektriske tandbørster skal på nettet.

- Samlet vil det her ændre verden betragteligt i forhold til de muligheder, vi har i dag, siger WP Hong.

Samsung er dog langt fra alene om at ville ændre verden, så stort set alt der bruger strøm også bruger internet. Næsten alle de store producenter af elektronik har lignende løsninger på vej.

11 kommentarer
Vis kommentarer