Pigers karakterer påvirkes af mobilbrug – drenge går fri

Interaktion eller information – det er den altafgørende forskel mellem piger og drenge, når det kommer til sms'ers påvirkning, viser forskning

Piger bliver i højere grad forstyrret af sms'er, end drenge gør - det er indholdet i de små tekstbidder, som er afgørende. (Foto: Flickr/Maëlick)
Piger bliver i højere grad forstyrret af sms'er, end drenge gør - det er indholdet i de små tekstbidder, som er afgørende. (Foto: Flickr/Maëlick)

Piger sender ikke flere sms'er end drenge. Men hvor drenge bruger sms'er til at videregive basale informationer, bruger pigerne de små tekstbidder til at interagere med omgangskredsen – og dét er grunden til, at sms'er virker mere forstyrrende på piger end på drenge.

Det viser forskning fra Deleware County Community College, udgivet af American Psychological Association.

Se også: Par udsat for den mest ulækre ting på et fly  

Studiet har set nærmere på sms'ers indflydelse på 211 amerikanske teenagepiger og 192 amerikanske teenagedrenge og konkluderer bl.a., at piger i højere grad er underlagt sms'ers magt.

Større trang til at svare
Pigerne føler f.eks. en større trang til at svare med det samme, hvilket får en forstyrrende effekt, som betyder, at pigernes skolegang i højere grad forstyrres af sms'er, end drengenes gør.

Se også: Bidt af edderkop på fly: Tæt på at miste benet  

I sidste ende konkluderede studiet, at sms'er kan påvirke pigernes akademiske niveau, altså deres karakterer, i en negativ grad, mens drengenes skoleresultater ikke påvirkes af de beskeder, som tikker ind på deres mobiler i løbet af skoledagen.

– Det ser ud til, at det er følelsen af, at det er tvingende nødvendigt at svare og ikke antallet af sms'er, som er problematisk, siger Dr. Kelly Lister-Landman, som står bag forskningsprojektet, til Daily Mail.

Hun tilføjer senere:

– Der er altså selve indholdet i pigernes sms'er, som virker forstyrrende, og som derfor påvirker deres akademiske niveau. 

6 kommentarer
Vis kommentarer