Programmering erstatter historie på skoleskemaet

I Australien har undervisningsministeriet besluttet, at skolebørn skal have programmering på skoleskemaet i stedet for historie

Børn helt ned til 5. klasse skal lære at kode og programmere. (Foto: Flickr/Luce?lia Ribeiro)
Børn helt ned til 5. klasse skal lære at kode og programmere. (Foto: Flickr/Luce?lia Ribeiro)

Det australske svar på undervisningsministeriet har besluttet, at de australske skolebørn skal undervises i både kodning og programmering i grundskolen. Fagene skal erstatte historie og geografi som obligatoriske fag. Og mon ikke skolebørnene er ret tilfredse med det bytte?

Se også: App holder dig gode venner med din roommate

Det er sket i forbindelse med en ny national læseplan, som netop er blev godkendt af Australiens undervisningsminister, Christopher Pyne. Det skriver netavisen mashable.com. Tilsyneladende skal kodning på skoleskemaet fra 5. klasse, mens undervisningen i programmering skal ske fra 7. klasse.

Et stigende behov
Det er meningen, at børnene skal blive kloge på teknologi, videnskab og matematik, da det ifølge Christopher Pyne er afgørende for Australiens produktivitet og økonomi.

Se også: Jakke med indbygget nakkestøtte sætter rekord

– Vi ved, at i takt med at computerdrevet, smart teknologi bliver udbredt på alle planer i både vores rekreative liv og i vores arbejdsliv, er der et voksende behov for dygtige medarbejdere i denne globalt voksende økonomi, udtaler ministeren.

Med det nye initiativ har den australske regering investeret 12 millioner australske dollars, hvad der svarer til lidt mere end 57 millioner danske kroner, der skal gå til indsatsen for at udbrede computerteknologi og innovativ matematik i undervisningen af de australske skolebørn.

29 kommentarer
Vis kommentarer