Rasende far: Syvårig brugte over 40.000 kr. på iPad-spil

En mand fra England fik sig noget af et chok, da han fik en regning på over 40.000 kr. ind ad døren fra Apple App Store

Millioner af børn verden over spiller diverse spil på deres egen eller på deres forældres iPad, men det kan ende med at koste dig dyrt, hvis du ikke er opmærksom på deres færd i Apple App Store. (Foto: Brad Flickinger/Flickr)
Millioner af børn verden over spiller diverse spil på deres egen eller på deres forældres iPad, men det kan ende med at koste dig dyrt, hvis du ikke er opmærksom på deres færd i Apple App Store. (Foto: Brad Flickinger/Flickr)

Far, må jeg godt spille lidt på din iPad?

De fleste forældre har nok givet deres børn lov til at sidde og lege med hjemmets iPad eller mors nye iPhone 6s, men man kan ikke bare placere ungerne i hjørnet, uden at holde en smule øje med dem.

Flere gange er forældrenes kreditkort, som er knyttet til deres enhed og Apple ID, blevet misbrugt af deres børn, som køber stort ind i diverse spil for at stige i niveau hurtigere eller få unikke ting.

Se også: Facebook-boss vil have robot-hjælp til disse huspligter  

Senest skete det for engelske Muhamed Shugaa, der fik sig noget af et chok over en regning på over £4000 (ca. 40.900 kr.). Det skriver Yahoo Tech.

Regningen stammede fra såkaldte mikrotransaktioner, som hans syvårige søn havde foretaget sig i forbindelse med iPad-spillet Jurassic World.

Alt bliver lettere med lidt penge
Mikrotransaktioner er en forretningsmodel, som er blevet stadig mere populær de seneste år. Det giver spillerne mulighed for at købe sig til fordele og eksklusive ting i spil, som i udgangspunktet ellers er gratis.

Se også: Ikke en tegnefilm: Sådan kan ny Disney-robot køre på væggene  

I Jurassic World skal spillerne udvikle deres egen Jurassic Park, som man kender den fra de populære dinosaur-film. Alting bliver dog lettere, hvis man har lidt ekstra penge i spillet, de såkaldte ’dino-penge’.

Og selv om man godt langsomt kan anskaffe den fornødne valuta gennem timevis af spil, valgte Muhameds søn tilsyneladende den lette vej – nemlig at købe sig til fremskridt med kroner og øre.

Se også: Smart gadget afslører kemi i mad og drikke - og hash  

Apple refunderer normalt ikke pengene i denne slags tilfælde, da deres officielle politik er, at forældrene selv må holde øje med deres børns færden på Apple App Store, eller bruge nogle af de restriktionsværktøjer, som Apple har udviklet til netop den slags.

IT-kæmpen gjorde dog en undtagelse med Muhamed Shugaa, som endte med at få hele beløbet tilbagebetalt.

Forskerne skal udvikle systemet, så robotten bliver så dygtig, at den kan deltage i arbejdet på operationsstuen. (Foto: Syddansk Universitet / YouTube) Elektronik - 6. jan. 2016 - kl. 12:49 Turde du være under nålen? I Odense lærer robotter at sy i mennesker  

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen