Rygte: Apple bygger en bil

En medarbejder fra Apple har ifølge det amerikanske nyhedsbureau Business Insider udtalt, at man i IT-giganten arbejder på en kørende enhed, der vil 'give Tesla kamp til stregen'

Kilder tæt på den nu afdøde Steve Jobs har tidligt udtalt, at den forhenværende Apple-chef ønskede at designe en bil. (Foto: Ben Stanfield/Flickr)
Kilder tæt på den nu afdøde Steve Jobs har tidligt udtalt, at den forhenværende Apple-chef ønskede at designe en bil. (Foto: Ben Stanfield/Flickr)

Det nye Apple Watch har endnu ikke ramt butikkerne, før nye rygter igen figurerer på internettet.

En medarbejder fra Apple har nemlig tilsyneladende talt over sig og fortalt, at man i Silicon Valley arbejder på en bil, der i hans egne ord vil give elbilproducenten Tesla kamp til stregen. Det oplyser amerikanske Business Insider, som har været i kontakt med medarbejderen.

Som altid har rygterne om den nye bil, der er blevet døbt iCar, spredt sig som en steppebrand på internettet, og nye oplysninger kommer frem dagligt.

Sådan ser iHorn Paragon ud, når systemet er samlet. (Foto: Lyd & Billede) Elektronik Fold en højttaler til din iPhone

Flere kilder i Apple-miljøet antyder nemlig nu, at man rent faktisk er i gang med at bygge en bil. Det fortæller Bryan Chaffin på hjemmesiden The Mac Observer, som har været i kontakt med flere kilder, der kan bekræfte planerne om en iCar.

– Jeg bad en af mine kilder vurdere den procentvise sandsynlighed for, at Apple arbejder på en bil. En chance som kilden vurderede til 80 procent, fortæller Bryan Chaffin på hjemmesiden.          

Han oplyser desuden, at han med de oplysninger, der siden er kommet frem, personligt er nærmest 100 procent sikker på, at rygtet har hold i virkeligheden.

Apple vil stjæle Teslas medarbejdere
Det er især oplysningen om, at Apple forsøger at få fat i flere af Teslas medarbejdere, som Bryan Chaffin hæfter sig ved. Medarbejderne som Apple angiveligt forsøger at headhunte, skal have ekspertise inden for moderne bilproduktion, en viden som Apples nuværende medarbejderstab mangler.

Tidligere har der været debat om, at Tesla har headhuntet flere af Apples medarbejdere. Men bag kulisserne går det åbenbart også den anden vej.

Epson har lavet en laserprojekter til den ultimative hjemmebio. (Foto: PR) Elektronik Laserprojektor til den vildeste hjemmebio

Ideen om en Apple bil kan virke en smule bizar. Men det var de færreste, der i starten af 00'erne kunne forestille sig, at den dengang computerbaserede IT-virksomhed ville skabe en telefon, der ændrede markedet for altid.

Det syntes altså ikke usandsynligt, at Apple har en eller anden slags kørende enhed på tegnebrættet netop nu, men der vil formentlig gå et stykke tid før Apple fans verden får officielle be- eller afkræftelser af rygtet.

0 kommentarer
Vis kommentarer