Så hurtigt falder Galaxy S6 i pris

Samsung Galaxy S6 og S6 Edge er dyre telefoner, men der går ikke længe, inden toppen er taget af prisen

Ved præsentationen af nye produkter kommer der altid en prisudmelding fra producenten. Den vejledende salgspris giver et fingerpeg om, hvad telefonen vil koste, når salgsstarten sætter ind.

I pre-sale fasen før den officielle salgsstartdato forsøger forhandlerne at få så meget, de kan for produkterne. Mange gange er det fans, der bestiller først, og de får typisk lov til at betale en forholdsvis høj pris – nogle vil endda kalde det overpris for deres nye favoritprodukt.

Samsung Galaxy S6 og S6 Edge er prissat fra 5495 kroner til 8495 kroner – alt efter model og hukommelseskapacitet.

Vent 30 dage og spar penge
Priskonkurrencen i Danmark er hård, og derfor går der heller ikke lang tid, før markedet har reguleret prisen i nedadgående retning.

Da forgængeren Galaxy S5 kom på markedet i Danmark sidste år i april, kostede den 5495 kroner for udgaven med 16 GB hukommelse. Galaxy S6 er meldt ud til præcis samme pris for 32 GB intern hukommelse.

Læs også: Alle priserne på Samsung Galaxy S6 og S6 Edge

Efter blot 35 dage på markedet var gennemsnitsprisen på Galaxy S5 faldet godt 14 procent – det svarer til  788 kroner i forhold til startprisen.

Hvis tendensen holder, betyder det, at Galaxy S6 i begyndelsen af maj vil være faldet til omkring 4700 kroner. S6 Edge vil måske kunne købes næsten 900 kroner billigere.

Android falder hurtigst i pris
Præcis hvordan prisen på S6 Edge og de større hukommelsesvarianter vil udvikle sig, er lidt vanskeligere at spå om, da det kan afhænge af efterspørgslen på de enkelte udgaver.

Én ting er dog sikkert: Telefonerne bliver ikke dyrere.

Læs også: Sådan sparer du 500 kroner på din næste smartphone

Generelt er tendensen blandt Android-producenterne ens. Produkterne starter højt prismæssigt, men falder forholdsvis hurtigt.

Apple har derimod større kontrol over priserne. Af en eller anden årsag falder priserne stort set ikke, og iPhones er næsten aldrig på tilbud.

Som eksempel kan nævnes iPhone 6. Den kostede ved salgsstarten 5199 kroner uden abonnement. Nu er den nede på cirka 5000 kroner. Hos Apples webshop er prisen fortsat 5199 kroner.

27 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere