Så meget har teknologien udviklet sig på 20 år

Der er sket en del med teknologien siden 1995 – her er et tilbageblik

I 1990'erne var snake det helt vilde på telefonen. (Foto: Arvid Rudling/Flickr)
I 1990'erne var snake det helt vilde på telefonen. (Foto: Arvid Rudling/Flickr)

Husker du dengang det tog en krig at skrive en SMS? Dengang du skulle ringe op til et modem for at være online? Og hvor det kostede kassen at være 'på' i bare et par minutter?

Hvis du husker det, så slår det dig sikkert også indimellem, hvor besværligt og krævende det egentlig var at kommunikere med vennerne, få nyttig information om din kommende date eller nå at se alle dine tre yndlingsserier på en weekend uden at forlade hjemmet.

Teknologien har siden 1995 udviklet sig med enorme skridt. Og sammen med teknologien har forbrugeradfærden også ændret sig.

Fra opkald til dating-apps
Svenske Ericsson ConsumerLab har haft luppen under teknologiens udvikling og vores vaner gennem de sidste 20 år. Det er der kommet en række nostalgiske film ud af, der viser de store som små ændringer i teknologien, der alle er en naturlig del af vores hverdag i dag.

Se også: Ny teknologi: Overvåg hus, bil og børn fra din smartphone

For eksempel måtte du dengang i 90'erne pænt gribe telefonen, taste din udkårnes nummer, eventuelt have en snak med vedkommendes forældre først, for så til sidst at få din potentielle date i røret.

I dag vrimler det med dating-sites og apps, hvor du i løbet af ingen tid kan 'swipe' dig igennem kærestepotentiale. Ericssons undersøgelse viser, at 17 procent af amerikanerne bruger dating-apps hver måned.

Farvel til walkman
Så var der også walkmanen, der blev skiftet ud med discmanen (med eller uden antishock), som til sidst blev afløst af den lille Ipod. Men også den har måttet lade livet til fordel for mobiltelefonen og diverse streamingtjenester, der tillod mere frihed i forhold til valg af musik.

Se også: Det her afslører hele din personlighed på Facebook

Undersøgelsen viser her, at 40 procent af alle internetbrugere ugentligt streamer musik. Og apropos mobiltelefonen, eller smartphone om man vil, så er den også altid lige ved hånden, og den kan via google give dig svar på stort set alt, når som helst.

Hele 37 procent finder det helt naturligt, at bruge smartphones under et måltid, når diverse spørgsmål og diskussioner skal afklares.

Få flere nostalgiske tilbageblik på Ericsson Youtube-kanal her

4 kommentarer
Vis kommentarer