Se verdens første smart-ur til blinde

Et sydkoreansk firma afslører, at de er på vej med et helt nyt smart-ur til blinde

Et nyt smart-ur sørger for at blinde kan
Et nyt smart-ur sørger for at blinde kan "læse" beskeder ved at føle bogstaver.

Smart-ure er ved at blive den helt nye it-gadget på markedet. Men som blind har man hidtil ikke kunnet gøre brug at de smarte digitale ure. Det vil det sydkoreanske firma 'Dot' nu lave om på.

Se også: Google-app skal få dig til at spise sundere

Blinde med hang til digitale gadgets har ikke fuld glæde af mange af verdens gadgets, som de ser ud i dag.

F.eks. har det hidtil været nødvendigt at benytte sig af eksempelvis iPhones Siri-funktion, hvis man som blind ville læse sine indkomne beskeder.

Det er en relativt upersonlig måde at få sine personlige beskeder på, mener i hvert fald Eric Ju Yoon, direktør for det sydkoreanske firma 'Dot', som netop har afsløret, at de er på vej med et helt nyt smart-ur til blinde.

– Hvis du får en besked fra din kæreste eksempelvis, skal du høre Siri læse den højt for dig, med en stemme der er meget upersonlig, siger Eric Ju Yoon til Tech Asia, ifølge Ign.com

Se også: Den nye OnePlus 2 giver iPhone 6 bank

Teknikken bag er den såkaldte braille-teknik, der bygger på taktil læsning, hvor fingrene bruges til at føle bogstaver, der er fremført ved hjælp af hævede eller sænkede prikker. Uret har fire 'celler', der kan fremføre bogstaver og danne ord i et tempo, der kan indstilles, alt efter hvor hurtigt brugeren kan læse.


The World Health Organization estimerer, at der på verdensplan findes omkring 285 millioner mennesker, som lider af blindhed, hvoraf 39 millioner er fuldstændig blinde. Ind til nu har blinde ikke mærket fordelene ved den digitale udvikling, på samme måde som seende, men det kommer de til at kunne nu, så Dot har formentlig en stor målgruppe for deres nye smartwatch.

Dots smartwatch lanceres i slutningen af året og vil ifølge Eric Ju Yoon komme til at koste omkring 300 $, hvilket svarer til omkring 2000 danske kroner.

3 kommentarer
Vis kommentarer