Skadet skildpadde reddet af 3D-skjold

En studerende fra Colorado Technical University brugte 600 timer på at udvikle en livreddende protese til en skildpadde

Skildpadden Cleopatra har fået et nyt og 3D-printet skjold.
Skildpadden Cleopatra har fået et nyt og 3D-printet skjold.

Skildpadden Cleopatra har fået en ny chance i livet. Et nyt 3D-printet skjold har nemlig potentielt reddet hendes liv. Det fremgår af et indslag fra den amerikanske nyhedskanal Wxyz Detroit.

Cleopatra blev bragt til dyreredningscentret Canyon Critters Reptile Rescue i Colorado, USA, fordi hendes skjold på grund af fejlernæring var i så dårlig stand, at det truede hendes liv. Nogle steder var der huller i skildpaddens skjold, og fordi skildpadder leger og parrer sig ved at kravle op på hinandens, betød samvær med andre skildpadder, at Cleopatra var i stor risiko for at få en infektion.

Se også: Sødt! Tag på café med den her

Infektioner kan koste skildpadder livet, og derfor vidste Nico Novelli fra dyrecentret, at der måtte gøres noget. Her kom design-studerende fra Colorado Technical University, Roger Henry, ind i billedet. Han brugte over 600 timer på at udvikle et 3D-skjold til Cleopatra, som ville kunne holde til vægten af andre skildpadder, ikke volde skade på hende og samtidig ikke være generende. I samarbejde med en lokal 3D-printbutik fik han fremstillet det færdige skjold, som sættes fast med velcro.

– Det er fantastisk at vide, at denne skildpadde vil kunne komme sig over sin fejlernæring, sagde Roger Henry til Denver Post, da skjoldet var færdigt og på plads på ryggen af Cleopatra.

Se også: Her åbner The Hunger Games forlystelsespark

Cleopatra bruger kun sin nye røde protese, når hun er sammen med andre skildpadder. Og selvom det ikke virker til, at Cleopatra tager sig af det røde skjold, når hun har det på, er det forhåbningen, at hun med tiden kan blive helt fri for sin 3D-attrap. Hendes eget skjold vil nemlig med korrekt behandling og ernæring hele fuldkomment i løbet af de næste par år.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere