Snapchat gør dig gladere end Facebook

Der er tilsyneladende ét socialt medie, som gør os gladere end alle de andre for tiden. Det viser ny undersøgelse fra USA

Træt af ligegyldige Facebook opdateringer og intetsigende tweets? Så bør du skifte til Snapchat – det vil gøre dig gladere, viser en ny undersøgelse. (Foto: Flickr/Pabak Sarkar)
Træt af ligegyldige Facebook opdateringer og intetsigende tweets? Så bør du skifte til Snapchat – det vil gøre dig gladere, viser en ny undersøgelse. (Foto: Flickr/Pabak Sarkar)

Selv om en Facebook-konto i mange lande efterhånden er hvermandseje, så er det umiddelbart ikke det sociale medie, som gør os mest glade.

Det er nemlig den frække dreng i klassen inden for sociale medier – Snapchat – som tager det trofæ, ifølge en undersøgelse foretaget af forskere fra University of Michigan i USA. Det skriver teknologisiden CNET.com

Se også: USA: Sådan truer russiske ubåde internettets livline under havet  

Og nej – det er ikke fordi, at det er på Snapchat, man er mest tilbøjelig til at modtage frække billeder, om end det unægtelig også gør nogle af brugerne glade. 

Den reelle årsag er desværre lidt mere kedelig.

Kommet langt
En af konklusionerne fra undersøgelsen er nemlig, at brugerne mener, at Snapchat er den mest givende form for interaktion med andre mennesker – ud over at mødes ansigt til ansigt.

Se også: Anklage mod Apple: Nyt styresystem stjæler dyre data fra din iPhone  

Og netop den konstatering er et udtryk for, hvor langt Snapchat egentlig er kommet siden den spæde lancering tilbage i 2011.

Her blev Snapchat hurtigt dømt til at blive en mindre spiller på markedet, hvis brugerskare udelukkende talte liderlige teenagere med hang til nøgenbilleder.

Det viste sig dog som bekendt ikke at være sandt, da Snapchat i dag har over 100 millioner aktive brugere hver dag, ifølge Snapchat-CEO Evan Spiegel.

Og det handler ikke kun om at sende frække billeder længere – nu bliver Snapchat brugt som en instant-messaging-app på lige fod med resten af spillerne på markedet.

Undskyld, undskyld, undskyld. Facebook er ikke stolt over, at deres mobile app på iPhone slugte alt for meget batteri. (Foto: Lukas Schulze/AP) Mobil - 23. okt. 2015 - kl. 21:38 Nu undskylder Facebook: Derfor stjal vi strømmen fra din telefon  

Banebrydende undersøgelse
Undersøgelsen af hvordan de forskellige sociale medier påvirker vores humør er en af de første af sin slags, og den blev for nylig bragt i tidsskriftet 'Information, Communication & Society'.

I undersøgelsen deltog 154 college-studerende, som på tilfældige tidspunkter dagligt modtog en SMS med en række spørgsmål, der f.eks. kunne lyde:

Hvor positivt eller negativt har du det lige nu? Eller hvor behagelig eller ubehageligt var din sidste interaktion?

Se også: Fortiden lever: Du skal da ikke være en nørd for at elske hi-fi  

I 14 dage skulle de studerende svare på spørgsmål, hvorefter forskerne analyserede resultaterne i forhold til mængden af glæde forbundet med den pågældende interaktion, og det viste sig altså, at Snapchat overordnet gjorde flest af personerne glade. 

Hvis du er en af dem, der er en smule træt af babybilleder og selviscenesættelse på Facebook, kan det være, det er tid til at skifte over til Snapchat. Det tyder i hvert fald på, at du bliver gladere af det. 

1 kommentar
Vis kommentarer