Sodavandsproducent vil lave smartphone

Ja, den er god nok. Sodavandsproducenten Pepsi har angiveligt planer om at lancere en smartphone i Kina, der vil koste så lidt som 1600 kroner

Listen af smartphones er efterhånden stor, og den bliver formentlig snart endnu større, når Pepsi lancerer en smartphone i Kina. (Foto: Techstage/Flickr)
Listen af smartphones er efterhånden stor, og den bliver formentlig snart endnu større, når Pepsi lancerer en smartphone i Kina. (Foto: Techstage/Flickr)

Pepsi. Navnet siger dig helt sikkert et eller andet, men smartphone-mastodont er efter al sandsynlighed ikke en af de ting, som du associerer Coca Cola-rivalen med.

Det kommer nok ikke til at ændre sig for dig, men måske vil Pepsi være lig med smartphones og elektronik for kineserne.

Se også: Apple bliver en smule grønnere: Ny mus og tastatur kan genoplades  

Rygtet på flere Android-hjemmesider går nemlig på, at Pepsi vil lancere en smartphone i Kina. Det skriver teknologi-siden TheVerge.com.

Og Pepsi har selv delvist bekræftet rygtet.

I hvert fald udtaler koncernen til Reuters, at de samarbejder med en etableret mobilproducent om at ’markedsføre’ en serie af mobiltelefoner og tilbehør i Kina inden for de næste måneder.

Pæne specifikationer
Det lyder umiddelbart som en potentiel katastrofe, men faktisk er de tekniske specifikationer på telefonen – som rygtet mener vil komme til at hedde Pepsi P1 – ifølge rygterne slet ikke så ringe endda.

Se også: Test: Så ordinær har du aldrig set B&O før  

Skærmen skulle således være 5,5 tommer stor med en 1080p opløsning, hukommelsen 2 GB RAM, mens kameraet vil være udstyret med imponerende 13 megapixel.

Flotte egenskaber for en smartphone, men det i sig selv er ikke nok til at kunne bide sig fast i markedet, som domineres af Samsung og Apple.

Her kan prisen til gengæld spille en rolle.

Se også: Test: Trådløs hovedtelefon er både billig og brugbar  

For Pepsis telefon vil angiveligt kun koste 1299 yuan (ca. 1600 kr.), hvilket er betydeligt mindre end konkurrenterne.

Huawei er potentiel partner
Det er selvfølgelig ikke Pepsi selv, som vil designe telefonen. De holder sig til det, de er bedst til – at producere sodavand – og overlader produktionen af smartphonen til en virksomhed, som beskæftiger sig med den slags.

Og valget er ifølge rygterne faldet på kinesiske Huawei.

Det er ikke første gang, at Pepsi indleder et samarbejde med andre virksomheder.

Tidligere har blandt andet danske B&O samarbejdet med Pepsi om en produktlinje.

6 kommentarer
Vis kommentarer