Multiplayer forsvinder fra computerspil

Siden 2006 er der sket en overraskende stor stigning i antallet af spil helt uden multiplayer

Flere og flere spil kan kun spilles mutters alene uden deltagelse af andre.
Flere og flere spil kan kun spilles mutters alene uden deltagelse af andre.

Flere udviklere arbejder i øjeblikket på at integrere multiplayer i den traditionelle singleplayeroplevelse, så grænserne mellem de to udviskes i mange next-gen-spil. Bungies kommende Destiny er et eksempel på denne tendens.

Til gengæld viser en helt ny undersøgelse fra Penny Arcade Report, at multiplayer faktisk er et døende fænomen i spilbranchen. Siden 2006 er antallet af spil med multiplayer faldet, mens antallet af spil udelukkende med singleplayerkampagner er steget markant.

Se også: EVE bliver udvidet til juni med Odyssey

I 2006 var 26 procent af alle spil rene singleplayerspil, mens det i 2012 var 41 procent. Omvendt havde 67 procent af alle spil online multiplayer i 2006, mens tallet faldt til 44 procent i 2012.

Du kan læse hele undersøgelsen og se en graf over udviklingen hos Penny Arcade Report.

Gælder PS3- og X360-spil Det bemærkelsesværdige ved undersøgelsen er, at den kun dækker over PS3- og Xbox 360-spil. Således er det spil, hvor det teknologiske grundlag for onlinespil har været fuldt til stede siden begge konsollers premierer, og hvor både Sony og Microsoft har tilskyndet udviklerne til at indbygge multiplayerfunktioner. Med Nintendos Wii har fokus til gengæld været på lokalt spil med single- og multiplayer.

Se også: De første klip fra Assassin's Creed 4: Black Flag

Penny Arcade Report finder undersøgelsen meget overraskende, da spil som Call of Duty, Uncharted, Halo og Madden har bragt onlinespil markant på dagsordenen. De forklarer tendensen med, at multiplayerfunktioner er dyre at udvikle og vedligeholde, og derfor er forbeholdt store spillanceringer, hvor der er en forventning om disse funktioner. Det gælder især FPS- og actionspil.

Op hos 50 procent af spilbudgetter går til multiplayer, lyder det.

- Jeg ved ikke, om BioShock eller BioShock Infinite ville være bedre spil med multiplayer. Eller Batman Arkham Asylum, Dragon Age, God of War 3, Skyrim, Heavy Rain eller Fallout 3, udtaler PAR.

Udviklingen mod singleplayer bliver beskrevet som en sund udvikling, da det vil holde omkostningerne i ave og forhindre en udvikling i retning af dyrere spil i næste konsolgeneration.

Se også: 8-årig brugte 29.000 kr. på iPad-spil

Se også: Spotify vil streame video

Se også: Bioshock: Luftkastellet der blev sprængt

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere