Sådan ser virtuelt hår ud i fremtiden

Det virtuelle hår får en god gang Regaine med ny AMD teknologi

AMD præsenterer spændende ny teknologi, der vil gøre spilfigurers hår mere realistisk.
AMD præsenterer spændende ny teknologi, der vil gøre spilfigurers hår mere realistisk.

De store, ensfarvede trekanter fra hedengangne Final Fantasy-spil skal ikke længere være dét, der symboliserer virtuel hårpragt i nutidens computerspil.

Hardwaregiganten AMD har netop præsenteret en helt ny renderingteknologi kaldet TressFX, der sætter fokus på at tegn hårpragter mere realistisk samt udforme nogle fysikberegninger, så det opfører sig virkelighedstro.

AMD viser teknologien frem i de screenshots, du finder HER

- Siden begyndelsen på 3D-æraen har alle de store spil haft det til fælles, at de var ringe til at lave hår. Håret var store, ensformige kasser uden særskilt animation i forhold til figurens øvrige bevægelser.

- Mange har forsøgt at skjule problemet med kort hår, hestehaler og hatte, men oftest uden held. Nu har vi taget hul på et af de mest komplekse materialer, skriver AMD på sin officielle blog.

Det første spil, der for alvor vil gøre brug af TressFX-teknologi, er det nye Tomb Raider. Det udkommer som bekendt den 5. marts til pc, Xbox 360 og PS3.

Se også: Solid Metal Ninja i Metal Gear Rising: Revengeance

Teknologien er opbygget således, at fysikken bag hvert enkelt hår bliver beregnet individuelt i forhold til tyngdekraft, vinden og figurens øvrige kropsanimationer.

Mest bemærkelsesværdigt er det dog, at teknologien også omfatter collision-detection, så hårene aldrig lapper ind over hinanden eller andre genstande såsom hjelme, hatte og skuldre.

Se også: Wii Mini på vej til Europa

Dette stiller uden tvivl store krav til regnekraften i selv moderne grafikkort, men AMD har endnu ikke givet eksempler på, hvad det vil kræve af flops for at køre flydende.

Firmaet mener dog, at Radeon 7000-serien bliver rigeligt i stand til at håndtere TressFX.

Andre spilnyheder fra Eurogamer.dk:

Se også: Drengedrømmen: Virkeligheden som computerspilSe også: Spilfirma slutter fred med gamerneSe også: Se Will Wright præsentere SimCitySe også: Folk er bange for StarcraftSe også: Forudbestil Bioshock og få gratis spilSe også: Sæt ild til din iPadSe også: Kvalmt, humørforladt gangsterspilSe også: Legendarisk skydespil genopstårSe også: Verdens smukkeste racerspilSe også: Se de dårligste computerspil-film nogensindeSe også: Capcom afslører nyt fantasyspil til PS4Se også: Nyt Battlefield-spil vist frem bag lukkede døreSe også: Killzone: Shadow Fall på vej til Playstation 4Se også: Nyt monster-grafikkort fra NvidiaSe også: Slagene fra anden verdenskrig på vej til PCSe også: Nyt spil: Opklar mordet på dig selvSe også: 50.000 i bøde for at bruge undergrundsbane i computerspil

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere