SEGA-penge til Aliens misbrugt

En tidligere SEGA-ansat anklager Gearbox for bevidst at sjuske med Aliens: Colonial Marines

En tidligere SEGA-ansat anklager Gearbox for at have sjusket med 'Aliens: Colonial Marines' for i stedet at færdiggøre 'Duke Nukem Forever'.
En tidligere SEGA-ansat anklager Gearbox for at have sjusket med 'Aliens: Colonial Marines' for i stedet at færdiggøre 'Duke Nukem Forever'.

'Aliens: Colonial Marines' fik en hård medfart fra både gamere og anmeldere, da det udkom for fjorten dage siden.

Men ifølge anklager fra en tidligere SEGA-ansat, så er det ikke det eneste uldne, der er ved spillet og dets tilblivelse.

I et nyt, anonymt blogindlæg anklager han Gearbox for bevidst at have forhalet og sjusket med udviklingen, da det betød flere økonomiske midler, som udvikleren kunne bruge til Duke Nukem Forever og Borderlands.

Se også: Kølig modtagelse til Aliens

Den anonyme ansatte har bragt blogindlægget på SEGA Awakens.

- Pitchford og Gearbox ønskede at fokusere helt på Duke Nukem Forever, men hvordan skulle de få penge nok til at hyre gamle 3D Realms-ansatte og købe rettighederne til serien?

- Nok tjente de en del på Borderlands, men gæt, hvor de fik pengene til Borderlands fra? Nemlig, de kom fra SEGA, skriver han.

- Gearbox løj overfor SEGA, de misbrugte økonomiske midler og de brød aftaler og kontrakter. Alt sammen for at kunne arbejde på et helt andet projekt. De ønskede ikke at arbejde på et spil, de ellers havde kontrakt på at gøre færdig, og de gav det til et andet hold.

Se også: Video til Silicon Knights

Bevidst sjusk for at tejne penge
Bloggeren hentyder til tidens mange rygter om, at Gearbox sendte en stor del af arbejdet videre til TimeGate Studios.

De figurerer i spillets rulletekster, men Gearbox' forklaring er, at de kun står bag ca. 10-20 procent af spillets samlede indhold.

Gearbox er i øvrigt ikke de eneste, der får ørefigner med på vejen fra bloggeren. Også SEGA selv får kritik for at være for blødsøden og imødekommende overfor udvikleren, og for ikke at turde tage det juridiske skænderi med Gearbox.

Det forlyder fra bloggeren, at kontrakten mellem SEGA og Gearbox kun havde krav om, at spillet før eller siden skulle blive færdigt -- ikke med hvilken lødighed.

Se også: Tegra 4 tre gange hurtigere end Galaxy S3

Det er ikke første gang, at en udvikler anklages for bevidst at have sjusket med et spilprojekt for at skaffe penge.

Også Silicon Knights blev anklaget for at sjuske med X-Men: Destiny alene for at finansiere udviklingen af et nyt Eternal Darkness.

Andre spilnyheder fra Eurogamer.dk:

Se også: Drengedrømmen: Virkeligheden som computerspilSe også: Spilfirma slutter fred med gamerneSe også: Se Will Wright præsentere SimCitySe også: Folk er bange for StarcraftSe også: Forudbestil Bioshock og få gratis spilSe også: Sæt ild til din iPadSe også: Kvalmt, humørforladt gangsterspilSe også: Legendarisk skydespil genopstårSe også: Verdens smukkeste racerspilSe også: Se de dårligste computerspil-film nogensindeSe også: Capcom afslører nyt fantasyspil til PS4Se også: Nyt Battlefield-spil vist frem bag lukkede døreSe også: Killzone: Shadow Fall på vej til Playstation 4Se også: Nyt monster-grafikkort fra NvidiaSe også: Slagene fra anden verdenskrig på vej til PCSe også: Nyt spil: Opklar mordet på dig selvSe også: 50.000 i bøde for at bruge undergrundsbane i computerspil

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere