Spilfirma slutter fred med gamerne

En langvarig krig om DRM-kopisikring er måske ved at nå sin ende

Pc-gamerne får en olivengren af Ubisoft ...
Pc-gamerne får en olivengren af Ubisoft ...

Ubisoft rækker en olivengren ud til mange af de pc-gamere, der i tidens løb er blevet irriterede over udgiverens stramme DRM-kopisikring. I stedet melder udgiverens repræsentanter, at de ønsker et bedre samarbejde med pc-gamerne via den nye Uplay-tjeneste.

Ubisofts Stephanie Perotti fortæller til MCV, at Uplay-tjenestens nye samarbejde med EA, Warner Bros, Telltale og Bohemia skal ses som et tegn på øget accept af og samarbejde med pc-spillerne.

Se også: Så fed bliver grafikken i PS4

Med et bredere udvalg af pc-spil viser vi vores tætte bånd til pc-verdenen. Vi er oprigtigt meget interesserede i at forbedre vores forhold til pc-fællesskabet. Vi tager folks tilbagemeldinger meget alvorligt, og vi forbedrer hele tiden vores spilprofil til pc. Far Cry 3 og Assassin's Creed III havde eksempelvis meget høj kvalitet til pc, mener Perotti.

Ny tilgang til PC-spillerne
Tilgangen er væsentligt anderledes end den holdning, Ubisoft har haft til pc-spillene igennem de sidste mange år. Dengang var udgivelserne præget af strenge metoder til at forebygge piratkopiering, bl.a. det udskældte 'always-on'-system, hvor brugerne hele tiden skulle være online alene for at spille et spil.

Det gjaldt også, selvom man spillede singleplayertitler såsom Settlers-serien.

Disse DRM-metoder er nu blevet skrottet fra Ubisofts pc-titler, og i stedet satser udgiveren på en ny mellemvej, der i det mindste kan begrænse piratkopiering på en anden måde.

Se også: Et spil du ikke kommer sovende igennem

Denne mellemvej er Ubisofts Uplay-tjeneste, der ligner koncepterne i Steam og EA's Origin. I begyndelsen havde Uplay kun spil fra Ubisoft, men det er med tiden udvidet til også at inkludere bl.a. EA og Warner Brothers.

Ubisoft planlægger også at sende Uplay over på andre platforme, især mobiltelefoner og tablets.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere