Billige nyheder fra Nokia

Mobile World Congress 2013: Der kom ingen ny luksus-smartphone fra Nokia på årets store mobilmesse. I stedet satser finnerne på, at lavere priser kan friste forbrugerne

Foto: Lyd & Billede
Foto: Lyd & Billede

Klokken er 8:30 og op på scenen træder Stephen Elop, som nogenlunde på samme tid og sted for to år siden annoncerede, at Nokia fremover ville satse helhjertet på Microsofts mobile platform, Windows Phone.

Sidste år kom Nokia så for alvor ind i smartphone-krigen med den dyre topmodel, Nokia Lumia 920, og lillebroderen Lumia 820, som dog også hører til i den dyre ende.

Men nu er finnerne så klar med to billigere smartphones, som især skal konkurrere med de mange Android-modeller fra Samsung, som i øjeblikket sidder tungt på markedet for såkaldte midrange smartphones

Læs også: Samsungs tablet, der gerne vil være mobil

Nokias første lancering, som Stephen Elop efter en lille peptalk overlod til designchef Marko Ahtisaari, var Lumia 520, som kommer til Skandinavien i andet kvartal til en forventet udsalgspris på EUR 139 plus moms, hvilket oversat til danske priser bliver cirka 1.300 kroner. Telefonen bliver selvfølgelig baseret på Windows Phone 8 og kommer i et nyt ”pudedesign” (meget lig Windows Phone 8X fra HTC) og udskiftelige covers.

Nokia Lumia 520 får 4” IPS LCD touch-skærm med en opløsning på 800 x 480 pixels og såkaldt sensitive touch, hvilket indebærer, at den ligesom de øvrige Lumia-modeller kan betjenes for eksempel med vanter. Telefonen kommer med blot 8 GB lager, som dog kan udvides med op til yderligere 64 GB via microSD-kort. Se alle specifikationerne nederst i artiklen.

Læs også: her er verdens mest sælgende smartphone

Til en lidt højere pris på EUR 249 plus moms svarende til cirka 2.400 danske kroner lancerede Nokia også Lumia 720, som kommer i et tyndt unibody-design, men alligevel med samme batteri som Lumia 920, hvilket muliggør trådløs opladning. Lumia 720 er desuden udstyret med et 6,7 MP med Carl Zeiss-linse og en blænde på f/1.9. Frontkameraet er designet til at kunne tage billeder i et bredere format, så man kan få plads til tre venner på selvportrættet. Telefonen kommer i butikkerne i løbet af andet kvartal, men en præcis dato er endnu ikke offentliggjort.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere