TV: PlayStation 4 kommer til jul

Den kommende PlayStation er baseret på hurtig pc-baseret indmad – endnu ingen detaljer om udseende, pris eller præcis lanceringsdato

Den kommende PlayStation 4 bliver den bedste spillemaskine nogensinde og den ryger ud på butikshylderne op til jul senere i år. Det var ikke overraskende budskabet fra Sonys store afsløring i New York, der løb af stablen natten til torsdag dansk tid.

Den kommende PlayStation 4 er baseret på hurtig pc-baseret teknologi, der ifølge Sony vil gøre nemt for spiludviklere at lave innovative og kreative spil uden begrænsninger. Den japanske elektronikgigant har dog endnu ikke afsløret detaljer om pris, lanceringsdato eller hvordan maskinen kommer til at se ud.

Nemmere at udvikle spil
Den hurtigere pc-indmad betyder blandt andet en processor med otte kerner, masser af hukommelse og en stor harddisk. Resultatet er ifølge Sony en maskine, der er meget nemmere at udvikle spil til end tidligere.

Sony har mere eller mindre indrømmet, at det har været alt for besværligt at lave spil til PlayStation 3, og samtidig tager det alt for lang tid fra at du sætter dig i sofaen til at du rent faktisk kan få lov til at spille.

Det laver japanerne om på med PlayStation 4, designet sådan at det blot tager sekunder at få liv i maskinen og gå i gang med et spil. Samtidig er det muligt at fortsætte med at spille PlayStation 4-spil på en PS Vita, når andre i husholdningen lægger beslag på stuealtret.

PS3-spil streames via nettet
Vil du prale med dine evner i spillene, så kan du nemt dele spilvideoer med dine venner, og har du problemer med en bestemt bane, så vil du endda kunne bede en af dine venner om at tage over og styre det hele – også selvom I potentielt sidder på hver side af jordkloden.

PlayStation 4 vil ikke være i stand til at spille PlayStation 3-spil, og så alligevel. Den samme teknologi gør det nemlig muligt for Sony at afvikle PS3-spil på servere på nettet og så sende billede og lyd via nettet, Resultatet: Det føles rent faktisk som om at spillet rent faktisk kører på din konsol i stuen.

Controlleren får en overhaling
I sidste uge blev der afsløret et foto af controlleren til PlayStation 4, og det endelige produkt er ikke langt fra. Den har indbygget pegeplade og vil virke med et Kinect-lignende stereokamera, så dine bevægelser kan registreres i tre dimensioner.

Sony viste et væld af kommende spiltitler, og nogle af dem ser helt fantastiske ud, ikke mindst fantasy-spillet Deep Down fra Capcom, der ser ud til at kunne bruge alle hestekræfterne i PlayStation 4. Killzone Shadow Fall fortjener også at blive nævnt, ikke mindst fordi Sony brugte spillet til at demonstrere mulighederne for at dele videoer. På Facebook-siden her kan du se video af spillet fra afsløringen i New York.

Glæder du dig til PlayStation 4?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere