Nyt monster-grafikkort fra Nvidia

NVIDIA præsenterer GTX Titan

1.000 US dollars koster det nye bæst fra NVIDIA.
1.000 US dollars koster det nye bæst fra NVIDIA.

Det er ikke kun Microsoft og Sony, der i øjeblikket arbejder på en 'næste generation' af grafikteknologi med Xbox 720 og Playstation 4. Chipproducenten NVIDIA har netop præsenteret den seneste serie Kepler-produkter i form af grafikkortet GeForce GTX Titan. Der bliver tale om et bæst selv i forhold til den nuværende superliga af grafikkort.

Læs vores analyse af GTX 680 her

De første tal og benchmarks for kortet lyder bl.a. på 2.600 GPU-kerner, hvilket er 75 procent flere end den nuværende topmodel GTX 680. De får hjælp fra 6 GB GDDR5-RAM og bliver principielt i stand til at levere 4,5 teraflops i SP og 1,3 teraflops i DP.

God til slim-pc'er
Prisen bliver dog derefter, for i USA sættes kortet til salg for knap 1.000 amerikanske dollars. Briterne må slippe med 850 pund, og vi tør endnu ikke tænke på, hvad en retailudgave af kortet kan løbe op i i Danmark.

NVIDIA understreger også, at Titan-kortet har en fordel med sin lille størrelse og 'temperaturmæssige og akustiske fordele', som det lyder i pressemeddelelsen. Det gør komponenten til en mulig bestanddel af mange slim-pc'er og Steam Boxes, der ellers savner stærk grafik.

Læs analyse af Steam Box'en her

De første Titan-modeller slipper ud på det britiske marked den 25. februar via traditionelle pc-producenter.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere