Ø skifter navn efter spilskandale

Fængslingen af to spiludviklere i Grækenland får nu konsekvenser for ArmA 3, der ikke tør opkalde en ø i deres spil efter græsk ø

Armed Assault 3 får en ny ø...
Armed Assault 3 får en ny ø...

Den månedlange fængsling af to udviklere fra Bohemia Interactive, der blev anholdt i forbindelse med en studietur til den græske ø, Lemnos, får nu videre konsekvenser for det kommende ArmA 3. Udvikleren vil alligevel ikke bruge Lemnos som navn til den store ø, der danner rammen om militærsimulatoren, men i stedet kalde den Altis - et rent og skært fiktivt navn.

Læs Arma 3 preview og meget mere

Det skriver Bohemia Interactive selv i en pressemeddelelse, hvor de indrømmer, at det er den juridiske strid mellem Grækenland og de to sigtede spiludviklere, der har sat gang i navneforandringen.

I ArmA 2 kæmper du som NATO-soldat mod en invaderende hær fra Mellemøsten. Det store slag skal foregå i det græske øhav, hvor det tidligere var hensigten, at det skulle være en tro kopi af den græske ø Lemnos. Derfor rejste to udviklere fra Bohemia til øen for at fotografere og researche lokale militærinstallationer, men det syntes græsk politi ikke godt om, så de anholdt begge udviklere og sigtede dem for militærspionage. Flere måneder senere blev de løsladt mod kaution, mens de afventer den endelige dom.

50 millioner har spillet dette spil på telefonen

Det vides ikke, om det er konkrete forhandlinger mellem den græske regering og Bohemia, der har sat gang i navneskiftet. Der bliver dog ikke lavet om på selve øens form og udseende, så i princippet er det stadig Lemnos, der indgår i ArmA 3.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere