2012 bød på færre gode spil

At dømme efter de store spilsider går det ned ad bakke for spilindustrien

Metacritic er et website der indsamler data om spilanmeldelser fra hele verden.
Metacritic er et website der indsamler data om spilanmeldelser fra hele verden.

Det kneb med kvaliteten blandt år 2012's store spiludgivelser til pc og konsol. Hjemmesiden Metacritic, der indsamler karakterer fra de store spilsites og beregner vægtede gennemsnit af spiludgivelser på baggrund af dem, oplevede langt færre spil med et gennemsnit over 90/100 i år 2012 end året før.

Der skete desuden et skred, for de mindre digitale spiludgivelser var dem, der høstede de største anerkendelser fra anmelderne.

Læs også: Salget af spil fra butikker falder

I alt har Metacritic regnet sig frem til 18 2012-udgivelser til både pc, konsoller og håndholdte maskiner, der fik anmeldergennemsnit over 90. 14 af disse var konsolspil, så pc-gamerne har åbenbart kigget ekstra langt efter gode titler, hvis man alene dømmer ud fra anmeldernes smag.

Til sammenligning var der hele 32 'superspil' i år 2011, og her var næsten halvdelen pc-spil.

Se også: Hele listen over årets spil 2012

Og for interessens skyld, så var det bedst bedømte spil på MetaCritic den samlede udgivelse af gyserspillet The Walking Dead. Generelt var det et fedt år for småudgivelser til konsol og pc, for den kreative frihed smittede af og resulterede i flotte anmeldelser. Eksempelvis var de fire bedst scorende spil til Playstation 3 alle digitale udgivelser, nemlig Journey, Dyad, The Unfinished Swan og Retro/Grade.

Læs også: Nyt Elite spil udkommer

0 kommentarer
Vis kommentarer