Xbox bukker under for Apples dominans

Xbox-designer mener ikke, at konsolfirmaerne kan ignorere Apple

Ed Fries, en af skaberne bag Xbox, mener, at det bliver sværere og sværere for konsolfirmaerne at ignorere det, han beskriver som Apple-oplevelsen.

I et interview med Game Informer om den nye Android-baserede konsol, Ouya, fortalte Fries, at den nuværende konsolgeneration har problemer, som skal fjernes før den næste generation, såsom udgivernes betaling for patches.

Læs også: GTA V vil ikke ramme væggen

- Det bliver sværere og sværere for de traditionelle konsoller at ignorere den oplevelse, som Apple kan tilbyde, sagde han og fortsætter:

- Enhver kan udvikle til deres platform, det er forholdsvist billigt og smertefrit at få lov, men i konsolverdenen er der alle mulige myter og legender, som siger, at det ikke må være nemt.

- Det er derfor, spilindustrien faldt sammen i '84, der var alt for meget lort på markedet. Nu har du i stedet folk, der laver spil som Fez, som ikke kan få opdateret deres spil, fordi det koster dem for meget.

- Hvis deres spil var til iOS, ville det ikke være et problem, men på XBLA er det.

- Denne type idéer skal droppes i den næste generation. De kommer ikke til være der i Ouya, og hvis Apple lancerer et konsolprodukt, kommer Sony, Nintendo og Microsoft til at skulle reagere på det, sådan er det bare.

Læs også: FIFA 13 sendt på værksted

Sagen, som Fries nævner, drejer sig om Polytrons valg om ikke at udgive en patch til deres spil FEZ, fordi det er for dyrt at få det godkendt af Xbox.

Fries tilføjer, at Nintendo, Sony og Microsoft er nødt til at investere i free-to-play-modellen med deres nye konsoller, hvis de vil have succes.

- Verden er i forandring. Folk vil have free-to-play, og udviklerne vil gerne lave free-to-play. Det bliver konsollerne nødt til at rette ind efter. Det kan ikke bare være et $50-produkt i en kasse gang på gang, siger han.

Læs også: Vi vil have GTA V til PC

Både Sony og Microsoft har fingrene i free-to-play-modellen med deres nuværende konsoller. I oktober udgav Microsoft Happy Wars, den første gratis MMO på Xbox 360. Der kan spillere opgradere deres udstyr ved at bruge point optjent i spillet, eller ved at bruge rigtige penge på det.

Også Sony har planer om at udgive et gratis skydespil, DUST 514, på PlayStation Network i starten af næste år.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen