Football Manager-fan blev manager i topklub

En 21-årig svensker blev valgt foran den franske legende Jean-Pierre Papin som manager for Aserbajdsjans hovedstadsklub

Den 21-årige svensker Vugar Huseinzade fik jobbet som manager for Aserbajdsjans hovedstadsklub efter 10 års træning foran computerskærmen. (PR-foto)
Den 21-årige svensker Vugar Huseinzade fik jobbet som manager for Aserbajdsjans hovedstadsklub efter 10 års træning foran computerskærmen. (PR-foto)

Det blev den 21-årige svensker Vugar Huseinzade, der løb med jobbet som manager for Aserbajdsjans hovedstadsklub. Ikke fordi han har den store professionelle fodboldkarriere bag sig. Derimod fordi han har brugt oceaner af tid foran sin computerskærm.

- Mine erfaringer med Football Manager hjalp med at forstå transfersystemet, med at vælge de rigtige spillere, at lave et scouting-program i en klub, men vigtigst af alt, så hjalp Football Manager mig til at forstå 'managerrollen', som jeg har nu.

- Men..., siger han og kaster en spand iskoldt vand i hovedet på gamere verden over:

- Vi skal selvfølgelig være realistiske: Football Manager er kun et spil, og det er stadig langt fra den virkelige verden, men når du spørger mig, om det hjalp på nogen måde, så er svaret JA.

Læs alt om spillet, der førte svenskeren til tops

For Vugar Huseinzade blev ti år brugt foran computeren med Football Manager. Fritidsinteressen er nu afløst af et job som sportschef i FC Baku, der er en international klub fra Aserbajdsjan.

Startede som assistent
I december 2011 tog Vugar Huseinzade en pause fra en management-uddannelse i Boston. Med erfaring fra scouting- og managementvirksomheden SBN, der har kontakter i Rusland, Ukraine og Aserbajdsjan tog han chancen og pakkede tasken. Rejsen gik til Baku, hvor han skulle arbejde som assistent for klubbens vicepræsident. De første måneder gik godt i det nye job, og da den siddende sportschef blev fyret, blev Vugar Huseinzade valgt som sportschef foran blandt andet den franske legende og Ballon d'Or-vinder Jean-Pierre Papin.

- Spiller du stadig spillet fra tid til anden?

- Selvfølgelig gør jeg det. Jeg er afhængig af Football Manager.

- Er det sandt, at du fik jobbet, fordi du mødte klubbens direktør i en elevator i Litauen?

- Nej, det er ikke sandt. Jeg fik jobbet en søndag aften, hvor han ringede og sagde, at han gerne ville se mig til et møde.

- Er der nogle danske spillere i FC Baku?

Sejre og nederlag
- Vi har ingen danskere på holdet, men vi har en georgisk landsholdsspiller (Georgi Popkhadze, red.) der har spillet i den danske Premier League for Viborg FF i årene fra 2006 til 2010. Men vi er altid åbne for forslag.

- Tak, så ved vi det. Hvordan går det så for FC Baku lige for tiden?

- Det hele går sådan set fint. Vi vandt vores første officielle kamp mod Khazar Lankaran 2-0, men desværre tabte vi mod Neftchi forleden 1-2, hvilket jeg personligt synes er et stort nederlag. Vi scorede første mål, og kun 30 sekunder senere gav dommeren Neftchi et straffespark, hvilket var 100 procent forkert. Men bortset fra det har vi underskrevet et officielt partnerskab med Atletico Madrid, og det betragter jeg som en succes for klubbens fremtid, siger den stolte sportsdirektør.

FC Baku regnes som en af de største klubber i Aserbajdsjan. Klubben blev stiftet i 1997 og har vundet fem nationale mesterskaber.

Læs anmeldelsen af Football Manager 2013 her

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen