Her er ugens mest solgte spil

Ja, vi kigger på dig - der er ingen grund til at spille overrasket. Ugen står nemlig i de sorte operationers tegn

(Screendump)
(Screendump)

Årets shooter er, og det er slet ikke overraskende, braget ind på de første tre pladser af listen over sidste uges mest solgte spil, fordelt på de tre store platforme.

Activisions årligt tilbagevendende volds-epos tager cirka to år at lave og koster formentlig på den forkerte side af 100 millioner. Der er to spilstudier, der skiftes til at lave spillet, således at der kan komme et nyt hver år. I år er det Treyarch, der laver det. Og de skuffer ikke.

Det tegner måske et grimt billede af, hvor lidt det typiske blockbusterspil egentlig har udviklet sig gennem årene, men på det seneste er jeg begyndt at vurdere underholdningsværdien i popcorn-film og AAA-shooters på deres evne til at lægge storbyer i ruiner. I løbet af de sidste fem år har jeg set så mange berømte byer blive slettet fra landkortet for min underholdnings skyld, at jeg nu forventer både originalitet og kreativitet fra spiludviklere og filminstruktører, når det kommer til iscenesættelse af de altødelæggende byscenarier.

Uanset om man er fan af det eller ej, så kan det ikke benægtes at Activisions spilstudier har vist sig som sande mestre, når det kommer til den slags. Man må også kreditere dem for, at destruktionen af hele byområder ikke udelukkende handler om at hæve overliggeren, når det kommer til indgydelse af chok og ærefrygt. På et emotionelt plan er der faktisk også noget oprigtigt forstyrrende ved at opleve varemærker som New York Stock Exchange, London Underground og Washington Memorial blive sprængt til ruiner.

Det lyder måske alt sammen forfærdeligt, men det er rent faktisk en del af, hvad spillerne forventer af den 'autentiske Call of Duty-oplevelse', og der bliver altså leveret år efter år.

Styrkeforholdet mellem konsollerne på europæisk niveau står ret lige. I alt har Call of Duty: Black Ops 2 per 17. november solgt ca. 1,9 millioner enheder til X360 og 1.75 millioner enheder til PS3, hvorimod PC'ens retailsalg kun tæller 194.000. Bemærk venligst at digitale PC-salg som sædvanlig ikke er med på listen, hvorfor den platform kan se lidt anæmisk ud i sammenligning med konsollerne.

Se hele listen over de mest solgte spil i Europa lige nu

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen