PC-gaming er stadig spil-levende

Spilsitet Steam, der sælger digitale spil til download, har 50 millioner brugere - fem millioner ad gangen

Der er god trafik på Steam, der har op til fem millioner brugere ad gangen, der downloader pc-spil. (Screendump)
Der er god trafik på Steam, der har op til fem millioner brugere ad gangen, der downloader pc-spil. (Screendump)

Valves digitale distributionstjeneste, Steam, er fortsat en dominerende magtfaktor blandt folk, der bruger pc'en som spilplatform. Tjenesten har rundet 50 millioner brugere, hvoraf der i ulvetimerne er op mod fem millioner mennesker online på samme tid.

Det oplyser John Clark fra SEGA, da han talte på en nyligt afholdt spilkongres i London.

Kæmpeudsalg på Steam lige nu

Steams hastige fremgang er velkendt, men det er forbavsende, hvor hurtigt gamerne har taget den nye Big Picture-mode til sig. Med den bliver ikonerne større og oplevelsen af at bruge Steam mere konsol-agtig. Det skal gøre det mere hensigtsmæssigt at koble en pc til fjernsynet og nyde gaming på storskærme, så Steam kan tilbyde en form for for konsolværdig spiloplevelse.

Den nærmeste konkurrent på den digitale distributionsscene, Electronic Arts' Origin, anslås at have omkring 30 millioner brugere.

Lastbil fyldt med AssCreed 3-spil kapret

Steam er et velkendt fænomen på pc-scenen og har været det siden premieren i 2003. I løbet af de seneste år er tjenesten vokset eksplosivt som en egentlig onlinebutik, hvor gamerne kan købe pc-spil og downloade dem direkte.

Fordelen er, at man ikke behøver DVD'er og registreringsnøgler, men kan downloade spillene igen og igen, så længe man er tilknyttet sin konto på Steam.

Læs også: Fyringsrunde hos Eurocom

Tjenesten er endda blevet så dominerende, at mange pc-udviklere sender deres spil ud på Steam før de kommer i butikkerne. Du kan se nærmere på Steam på Steampowered.com.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen