Obamas rådgiver hjalp med Black Ops 2

En af USA's førende militæreksperter hjalp Treyarch med plottet i Black Ops 2

Call of Duty: Black Ops 2 blev udviklet i samarbejde med en af de mest anerkendte militær- og geopolitikeksperter, der findes i USA.

Peter Singer fra Brookings Institute i Washington skitserede de næste 10-15 års magtforhold i verden, og på baggrund af dette kunne Treyarch udvikle plottet om en konflikt mellem Kina og USA over de såkaldte rare earth-mineraler.

Det fremgår af et nyt interview med Dave Anthony, der er chefforfatter hos Treyarch.

Læs også: Den næste Xbox bliver et bæst

- Vi begyndte at samarbejde med en ekstern konsulent ved navn Peter Singer. Han er forsker hos tænketanken Brookings Institute i Washington, der rådgiver toppen af den amerikanske regering. Selvom det er bizart at tænke på, så har vi og den amerikanske regering haft det samme problem. Vi ville gerne vide, hvordan verden kommer til at se ud om 10-15 år, og det kunne han hjælpe os med. Samtidig har han skrevet bogen Wired for War, der fortæller om fremtidens teknologi og robotudvikling, udtaler Anthony.

Især konflikten om de såkaldte rare earth-mineraler, som allerede har givet handelsproblemer mellem monopolindehaveren Kina og USA, er et stort emne i Call of Duty: Black Ops 2.

Læs også: Tolkien-familien sagsøger Warner Bros.

Det var en pointe, som Singer gav til Treyarch under deres diskussioner, så de var imponerede over at se, at præsident Obama siden nedlagde en handelsprotest mod Kina om netop rare eath-mineraler, mens holdet arbejdede på Black Ops 2.

- Det er den måde, at tingene får en grad af autencitet over sig. Den bedste måde er at komme i kontakt med folk, som lever med de emner, man forsøger at gengive. Det var det vi gjorde med Peter Singer, uddyber han.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen