Skæbnetime for en Starcraft-stjerne

Interview med den bedste danske Starcraftspiller om verdensmesterskabet i Shanghai

Eurogamer.dk fangede den danske StarCraft II-stjerne Jon 'BabyKnight' Andersen umiddelbart efter sit exit fra Battle.net World Championship-turneringen i Shanghai, Kina, der sluttede i sidste weekend.

Ud over en trinvis genfortælling af sin hektiske sekstendedelsfinale mod koreanske HerO kommer den 20-årige dansker ind på arrangementet som helhed, ligesom han kommenterer på fremtiden som professionel StarCraft II-spiller.

- Sekstendedelsfinalen blev altså endestation for dig her ved Battle.net World Championship. Hvad er din umiddelbare reaktion på nederlaget til koreanske HerO?

- Jeg spillede ikke mit bedste spil mod ham, så jeg er lidt skuffet egentlig, men, altså, round of 16 til BWC det er rimelig godt, så, ja... Jeg ville lidt ønske, jeg havde spillet mod en Zerg eller Terran, fordi jeg spillede alle mine builds i PvP [Protoss vs. Protoss, red.] i går, så jeg var lidt ved at løbe tør for builds. Jeg tror, HerO havde snakket med Rain i går, så han vidste, hvordan jeg spillede.

Læs også: Sådan træner de professionelle

- Til dem, der ikke så med, kan du hurtigt gennemløbe, hvordan kampen udspillede sig?

- Første spil [der spilles bedst ud af fem, red.] var på Cloud Kingdom. Jeg åbnede blink stalker-build, samme build jeg gik mod både Rain og State i går. Han gik også blink stalkers med observer, men på en lidt anden måde, først stalker og så meget senere observer. Jeg var lidt for aggresiv ved tidligt at blinke ind i hans main med nogle stalkers, som han fik dræbt, og så var han foran. Jeg prøvede at komme tilbage, men det lykkedes ikke rigtig. Til sidst angreb han bare med en kæmpe hær, og så døde jeg.

- Andet spil var Entombed. Jeg åbnede med pressure fra én gateway med tre stalkers, og så lavede jeg to ekstra gateways og et robo. Han gik phoenix. Jeg prøver at være aggresiv fra to baser med fem gateways, men han defender virkelig godt med forcefields. Dermed mistede jeg for mange units, så han var hele tiden foran, og da han lavede et push fra to baser, så døde jeg.

- Tredje spil var Ohana. Jeg gik igen pressure fra én gateway, og gik rimelig hurtigt nexus bagefter. Han tog alt for meget damage til mit pressure, så jeg tror, jeg dræbte 5-10 probes i starten, og han minede derfor ikke i et halvt minut, så spillet var sådan set ovre efter det. Jeg gik bare efter et push med to colossus, og så døde han.

- Det sidste spil var på Antiga. Samme build fra mig som i første spil, og det samme for ham. Denne gang var jeg dog ikke lige så aggresiv, så jeg mistede ingen stalkers i hans base. Jeg var egentlig ret langt foran i det spil, men, jeg ville have lavet et push fra to baser med archorns, charged zealots og colossus, men han sendte en warper ind i min main, samtidig med jeg rykkede ud. Han var ikke ved at tage tredje base, men han havde en rimelig stor hær til at defende med. Så all-innede jeg bare, og så døde jeg.

Læs også: Starcraft: you require more vespene gas

Jeg var lidt træt af det sidste spil, for jeg var ret langt foran et stykke hen af vejen, men, ja...

- Var han simpelthen en bedre spiller, eller ramte han bare dagen?

- Det er svært at sige. Jeg tror, han var en bedre spiller, men det var ikke meget. Jeg lavede også en række dumme fejl, som jeg ikke normalt laver. Omvendt gjorde han det samme. Der var ingen af os, der spillede vores optimale spil. Måske han også var nervøs, jeg var i hvert fald lidt. Det var ikke nok til 3-1 efter min mening. Han eller jeg burde have vundet 3-2.

Læs også: Global fremtid for e-sport

- Havde du foreberedt dig anderledes på BWC end til andre store turneringer?

- Jeg var i USA i to uger lige inden turneringen her, så jeg havde ikke fået forberedt mig så godt, som jeg egentlig gerne ville. Har ikke fået trænet så meget, som jeg gerne ville, fordi jeg har rejst så meget rundt. På den anden side har det også givet mig mere turneringserfaring, både i Dallas og i Austin, hhv. MLG og Lonestar. Jeg havde dog nok foretrukket at blive hjemme og trænet noget mere.

Læs også: Danske Babyknight vs LoWeLy i Starcraft

- Er der nogen specifikke kampe fra turneringen, du vil fremhæve?

- TitaNs spil mod Curious og herO i sin gruppe. Det var ret imponerende. To koreanere besejrer han, hvoraf han slår den ene helt ud af turneringen. Jeg så ikke alle de enkelte spil i kampen, men i hvert fald resultatmæssigt er det flot klaret. Har altid set TitaN som en god spiller, så det kommer måske ikke så meget bag på mig, men stadig flot. Desværre er der ikke tid til at se så mange spil, så det er begrænset, hvad jeg kan anbefale.

- Har du et bud på, hvem der vinder turneringen?

- Hvis man kigger på spillerne, ville jeg nok sige Creator fra Korea. Der er dog så mange gode spillere her, så det er svært at sige. Alle har en chance for at vinde. Hvis Rain kommer hele vejen til finalen, kan jeg også godt se ham vinde.

- Det ville måske ikke være så dårligt, hvis Rain vinder, og du kan sige, at du slog ham 2-0 i gruppespillet?

- Nej, lige præcis. Jeg håber på en HerO mod Rain i finalen og at HerO så vinder [Creator endte på en samlet andenplads, mens Rain måtte tage til takke med en placering som nummer tre, red.].

Se også: Link til videooptagelse af Babyknights sidste kamp

- Her til sidst, hvad bringer fremtiden for BabyKnight?

- Jeg har tænkt mig at blive ved med at spille, så længe det kan betale sig for mig, og så længe jeg kan blive ved med at få penge for det. Vil altid være et konkurrencemenneske... Jeg ser frem til at spille så mange turneringer som muligt i 2013, prøve at se, om jeg måske kan vinde en stor en. Nu har jeg fået en masse erfaring her i 2012, så jeg regner med at kunne klare mig endnu bedre næste år.

- Ellers, shoutout til mit hold, FXOpen Europe, og min sponsor Razer!

Læs hele interviewet med Jon 'baby Knight Andersen' her

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen