Fortællinger fra en virtuel slagmark

En amerikaner har skabt en internetfilm i spillefilms-længde baseret på et computerspil

Nogle gange, når man halv-apatisk drysser rundt i det babylonske internet, falder man over noget ekstraordinært, som en eller anden har lavet derude. Ikke fordi han fik penge for det, eller fordi han skulle. Bare fordi han kunne. Det er sjældent, men når det sker, bekræfter det - et kort øjeblik - ens tro på internettet som institution.

Forleden faldt vi over en serie Youtube-film, som en mand ved navn Patrick Ware har lavet. Patrick har gennem tredive år være manuskriptforfatter og TV-producer, og i sin fritid har han i mange år spillet Combat Mission.

Læs mere om Combat Mission

Og så en dag tænkte han: 'Hvorfor ikke lave en 200 minutter lang spillefilm, à la dem man ser på Discovery Channel, om et imaginært slag i Normandiet 1944 baseret på et scenario fra Combat Mission?'

Som sagt som gjort.

Resultatet er en forbløffende interessant og dramatisk 'mockumentary'. Alle scener i filmen er optaget inde fra spillet, med voice-overs af manden selv, interviews med både tyske og amerikanske soldater fra begge sider af slaget og masser af taktisk analyse.

Hvis man kan se bort fra grafikken, der for den uindviede måske ser lidt bedaget ud, er her en internetfilm, der er lavet efter devisen 'Less is more.'

Se de første tre afsnit her

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen