Mickey 2 er knap så episk

Vi anmelder Epic Mickey 2 og konstaterer at drømmen ikke er realiseret endnu

Kun to år efter det fejlfyldte om end ambitiøse Epic Mickey, er musen igen på banen i håb om at indfri de mange forventninger til et spil, der både rummer ordet Episk og navnet Mickey Mouse. Disneys ikon fortjener en sejr uden svinkeærinder, men det bliver desværre ikke forløst med Epic Mickey 2: The Power of Two, der hellere burde hedde The Not So Epic Mickey: The Failure of Two.

Som titlen antyder, er den store nyhed et samspil mellem Mickey Mouse og hans indtil nu oversete fjerne fætter, Kaninen Oswald, der filmhistorisk set er en tidlig prototype af Mickey Mouse fra Walts helt unge dage, før Disney imperiet var en realitet. En så godt som glemt skikkelse fra før klonkrigene brød ud, hvis vi lige skal bevæge os over i Star Wars analogierne, nu Disney stort set ejer hele underholdningsindustrien. Men nok om det.

Læs også: Den næste Xbox bliver et bæst

Du kan spille både Mickey og Oswald, en fin idé, men i realiteten noget halvfærdigt udført. Det første problem er, at spillet ikke længere fungerer optimalt som singleplayer, da Oswald's kunstige intelligens må have fået en ordentlig omgang af Mickeys malerfortynder, som den evigt glade mus sprøjter rundt i spillet, for kaninen er noget nær tanketom og tosser rundt i stedet for at gøre det, som spillet kræver af ham. Og det kræver en del, da hele spilmekanikken er bygget op omkring holdarbejde, og der går det bare ikke at vente på en dum kanin, der ikke kan makke ret og først i femte forsøg hiver i det rette håndtag.

Den slags problemer er du i naturligvis fri for, hvis du spiller splitscreen co-op sammen med en ven, men da spillets baner gerne er episke i størrelse og ikke lige er umiddelbart overskuelige, så øger splitscreen blot en masse nye frustationer, da du og din medspiller må deles om skærmen og det begrænsede udsyn. Mit råd til Disney er, at de helt skulle have droppet co-op delen eller i det mindste have gjort den mindre definerende for spilmekanikken, så der stadig var mulighed for et rendyrket singleplayer eventyr i stil med det første Epic Mickey.

Læs også: Tolkien-familien sagsøger Warner Bros.

Den legendariske spiludvikler, Warren Spector, har udtalt, at det første spils værste fjende, det uduelige kamera, var en saga blot, og hele Epic Mickey 2 ville kunne spilles uden at korrigere kameravinklerne en eneste gang. Der tager han så fejl eller har slet og ret spillet et helt andet spil end det Epic Mickey 2, der er ude i butikkerne og sendt til anmeldelse. Selvom kameraet ikke er helt så grotesk ubehjælpsomt, som i det første spil, så er det stadig nødvendigt at tøjle det igen og igen for at få et brugbart udsyn over banerne og din gøren og laden. Kameraet var i det første spil en evig kilde til frustration, så det er noget af en skuffelse, at det i anden ombæring heller ikke fungerer optimalt. I spilscreen bliver det i sagens natur kun værre, da man er to om at skøjte rundt og ikke rigtig vide, hvad der er frem eller tilbage.

Læs også: Hvornår skal Mass Effect 4 finde sted

Epic Mickey 2 prøver som noget nyt at hylde de klassiske tegnefilms forkærlighed for sang og musik ved at lade den skurkagtige gale professor drive plottet frem ved at synge hele dialogen som en regulær Disney musical. Et charmerende tiltag, der taler til din indre Disney-nostalgiker, men, som med meget andet i spillet, så virker det uforløst og lidt tilfældigt, for havde sangen været et gameplay-element, eller var alle karakterne konsekvent sprunget ud i skønsang, så havde det givet mere mening. Som det er nu, virker det som en hovsa-idé og et bizart karaktertræk af den skøre professor, der ikke rigtig griber fat der, hvor det kunne have gjort gavn eller løfter spillet op på et mere poetisk niveau.

Læs også: Resten af anmeldelsen her

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen